2024. április 20., szombat
UTÁNPÓTLÁS-LABDARÚGÓTORNA – ADA

Makói, óbecsei és adai csapatok nyerték meg a kupát

Háromszázötven gyerek lépett pályára a 16. Böködi Zoltán utánpótlás-labdarúgótornán

Az elmúlt két hétvégén az AFK szervezésében 16. alkalommal rendezték meg a Böködi Zoltán-kupát, amelyen négy korosztályból csaknem 20 magyarországi és vajdasági egyesület összesen 28 utánpótláscsapata lépett pályára. A június 15-én, szombaton kezdődött torna első versenynapján a 2006-os korosztályhoz tartozó öt csapat mérkőzött meg egymással, a második napon pedig a 2008-as korosztály hét csapata lépett pályára. A harmadik játéknapon, június 22-én, a 2010-es korosztályhoz tartozó tíz együttes mérkőzött meg egymással, majd a zárónapon, a 2011-es generáció hat csapata versengett. A helyezést elért csapatoknak a serleget és az érmeket Böködi Tamara, a torna névadójának lánya, valamint Könyves Norbert és Oláh Lóránt, az adai fociklub korábbi kiváló labdarúgói és Tóth Tamás, az AFK elnöke adta át. Körtvélyesi Tícián, az AFK igazgatója sikeresnek és színvonalasnak nevezte az idei tornát:

– Sikerült nemzetközi tornát szervezni, amelyen négy magyarországi csapat is részt vett, valamint kiváló hazai csapatok érkeztek több helyről, töbek között Szabadkáról, Nagykikindáról és Nagybecskerekről. Kiváló színvonalú mérkőzéseket játszottak az együttesek. Csaknem 350 gyerek lépett pályára a tornán, amely incidens nélkül és jó hangulatban zajlott le, és mindenki boldogan távozott. Odafigyeltünk arra hogy megfelelő hosszúságú játékidőt biztosítsunk a csapatoknak, ezért állandóan két pályán folytak a mérkőzések. Volt olyan nap, amikor a napsütés és a hőség ellen is küzdöttek a játékosok, az utolsó napon viszont az eső bizonyult a legnagyobb ellenfélnek minden csapat számára.

A 16. Böködi Zoltán-kupa végeredménye, a 2006-os korosztály: 1. Maros Menti UFC (Makó), 2. Zenta, 3. Nyers István Akadémia (Tóthfalu), 4. AFK (Ada), 5. Tiszaalpári SE. A legjobb játékos Bakota Zsolt (Zenta), a legeredményesebb góllövő Kurai Levente, a legjobb kapus Engedi Márk (Maros Menti UFC).

A 2008-as korosztály: 1. AFK Fehér, 2. Vojvodina (Beodra), 3. Jedinstvo (Törökbecse), 4. AFK Kék, 5. Bácska (Mohol), 6. Tiszaalpári SE, 7. Zenta. A legjobb játékos Bognár Dániel (AFK), a legeredményesebb gólövő Dejan Mesaroš (Vojvodina), a legjobb kapus Vén Dorián (AFK).

A 2010-es korosztály: 1. AFK Kék, 2. Mladi Vukovi (Nagykikinda), 3. Subotica. További résztvevők: Arena I., II. (Szabadka), Bácska Boys és Girls (Mohol), Mladost Radost (Szenttamás), Zenta, AFK Fehér. A legjobb játékos Nagy Csaba (AFK), legeredményesebb góllövő Fazekas Viktor (Subotica), legjobb kapus Stefan Anđelković (AFK).

A 2011-es korosztály: 1. Becse 1918, 2. AFK, 3. SC Hírös-Ép (Kecskemét), 4. Mladi Vukovi, 5. Csantavér, 6. Bambi (Nagybecskerek). A legjobb játékos Lassú Bence (Hírös-Ép), a legeredményesebb góllövő Budai Péter (AFK), a legjobb kapus Relja Vučković (Becse 1918).