2024. április 20., szombat

Tamburafesztivál a várban

A Tamburicafest elnevezésű tamburafesztivált az idén immár 12. alkalommal szervezik meg. A fesztiválhoz fűződő események már javában zajlanak városszerte, a fellépők zöme ma és holnap este várja a látogatókat, a Péterváradi várban. Tegnap is, ma is a város központjában és a Duna parkban is élvezhettük-élvezhetjük a tamburazenét, tegnap a Péterváradi várban többek között a 100 tagú cigányzenekar adott koncertet.

Fotó:Ótos András

Fotó:Ótos András

A ma esti programcsomag sztárvendége Lepa Brena műnépdalénekesnő lesz, 23.20-kor lép színpadra, de rajta kívül a 20.30-kor kezdődő est során számos másik művészt is vendégül lát a Péterváradi vár. A versenyrészben 9 tamburazenekar lép majd fel, akárcsak 11 szólóénekes. Ott lesz Slavko Banjac, Dušan Svilar, Danka Ubiparip, Nino Veličkovski, Đorđe Čavić, Boban Dževerdanović, Davor Jovanović, Milica Dosković, Renato Henc, Branislav Belajev, és még a La banda női tamburacsapat is.

A Tamburicafest rendezvény hivatalosan is Európa legjobb, etnojellegű fesztiválja, idegenforgalmi attrakcióként tekintenek rá. Az idén 700-nál is több művész, zenész és énekes vesz részt benne, nyolc országból, többek között Oroszországból is érkeztek Újvidékre.

A két napra szóló belépőjegyek már javarészt elkeltek, 800 dináros áron azonban még beszerezhetők napijegyek. Az idei rendezvény megszervezését támogatja Magyarország nagykövetsége.