2024. március 29., péntek

Ausztriában edzőtáborozik az új Szuperligás

Megkezdte felkészülését a 2019/2020-as szezonra a TSC labdarúgócsapata. Az I. liga győztese, a Szuperligába frissen feljutott topolyai gárda pénteken már külföldön edzett. Az első csapathoz ezúttal öt ifijátékos is csatlakozott, így Bálint, Batori, Cetina, Kudrić és Mitrović is a felnőttekkel edz majd. Amint arról korábban már beszámoltunk, a TSC jövőre is Zentán fogja játszani a hazai meccseit, a Tisza-parti városban gőzerővel folynak a munkálatok a stadion környékén. A TSC a nyár folyamán felkészülési mérkőzéseken is pályára lép majd, a legmagasabb osztályban pedig július 20-án mutatkozik be a Voždovac ellen.

A TSC sorsolása az idény első felére: Voždovac (idegenben), Mladost (otthon), Spartacus (i), Čukarički (o), Vojvodina (i), Inđija (o), Partizan (i), Mačva (o), Napredak (i), Rad (o), Radnik (i), Javor (i), Proleter (o), Crvena zvezda (i), Radnički (o).

Visszavonul Fernando Torres

Bejelentette visszavonulását Fernando Torres, a spanyolok világbajnok labdarúgója. „Tizennyolc izgalmas esztendő után eljött az ideje, hogy lezárjam a pályafutásomat” – írta pénteken közösségi oldalán a 35 éves csatár. Torres 1995-ben igazolt az Atlético Madridhoz, az első csapatban a 2000/2001-es szezonban mutatkozott be, utána hat idényen át volt kulcsember. A szurkolók körében Kölyök becenéven emlegetett labdarúgó angliai (Liverpool, Chelsea) és olaszországi (Milan) kitérőt követően 2015 elején szerződött vissza a spanyol fővárosba, de már nem tudott meghatározó emberré válni. Tavaly nyáron lejárt a szerződése, és a japán élvonalban szereplő Szagan Toszu játékosa lett. Az Európa-ligát kétszer, a Bajnokok Ligáját egyszer nyerte meg. A válogatottal 2008-ban Európa-bajnoki címet szerzett, a németek elleni, bécsi döntőben ő szerezte az egyetlen gólt. Két évvel később világbajnoki címet nyert, majd 2012-ben megvédte Eb-címét a spanyol csapattal. A nemzeti együttesben 110-szer lépett pályára, és 38 alkalommal volt eredményes.