2024. április 25., csütörtök

Utcából sugárút

Hamarosan új közlekedési rend lép életbe az Újtelepen

Miloš Vučević polgármester tegnap az Újtelepen járt, ahol csapatával megtekintette a Bata Brkić utcában folyó, lassan a végéhez közeledő útépítési munkálatokat.

Az építkezés a múlt év végén kezdődött, az a lényege, hogy az Újtelep városrészt közlekedési szempontból összekössék a Futaki úttal, azaz, hogy a Bata Brkić utcából gépkocsival is ki lehessen jutni a városból kivezető útvonalra. Elsőrendű útvonalról van szó, a Stepa vajda sugárút és a Jovan Dučić sugárút közötti szakasz már most nagyon forgalmas. Az új sugárútszakasz 550 méter hosszú, 40 méter széles, a polgármester elégedett a látottakkal: – A Bata Brkić utcát sugárúttá alakítjuk át, a 870 millió dinár értékű beruházás nagyjából másfél hónapon belül befejeződik. Ezt követően a Dragoslav Srejović utca, azaz Veternik irányába terjeszkedünk tovább. Az elképzelés azt eredményezi majd, hogy az Újvidék–Palánka, most igencsak túlterhelt útvonal tehermentesülhet – magyarázta Vučević. Beszélt arról is, hogy az Újtelepen hamarosan felújítják az Első Vajdasági Brigád Általános Iskolát, és említést tett az itt épülő, városi parkról is, amelyre 140 millió dinárt költenek el a városi kasszából. – Az idén felújítjuk a Stevan Hristić utcát is, a Miloš Crnjanski Általános Iskola tatarozási tervének kidolgozására pedig 10 millió diárt hagyott jóvá a tartományi kormány. – Az Újtelepen vannak egyéb gondok is, például a már hosszú évek óta gazdátlanul tátongó, medenceépítésre szánt telek kérdése, akárcsak a Bata Brkić utca mentén élő, társadalmilag veszélyeztetett családok problémája. Igyekszünk megoldani ezeket a gondokat, jobb életkörnyezetet akarunk kialakítani – üzente a polgármester.

Az új sugárutat a Put-Invest cég munkásai építik. A munkálatok értéke 370 millió dinár, a projektum egyéb költségeit a kisajátított parcellák tulajdonosainak kártalanítása, és a tervdokumentáció kidolgozása jelenti. A terv szerint a munkálatok augusztus elejéig befejeződnek. Eddig úgy tűnik, hogy nem kell meghosszabítani a határidőt.