2024. március 28., csütörtök

Folytatódik Čilić vesszőfutása

Miután a tavasszal kijelentette, hogy az év végéig akár világelső is lehetne, minden a visszájára fordult Marin Čilić pályafutásában. A 30 éves horvát azóta csak 8:8-as győzelmi arányt tud, és egyetlen valamire való idei eredménye a madridi negyeddöntő, hisz tegnap Londonban kikapott Diego Schwartzmantól is, vagyis a címvédésből nem lesz semmi.
Folytatja idei kiváló szereplését a 23 éves olasz Matteo Berrettini, a budapesti és stuttgarti tornák bajnoka, aki Halleban már negyeddöntős, mint a címvédő horvát Borna Ćorić is, aki a nyolc között a francia Pierre-Hugues Herbert-rel játszik, hogy az elődöntőben esetleg visszavágót adjon Roger Federernek a tavalyi döntőért.

A női ITF-tornákon a négy szerbiai és a két magyar közül összesen csak ketten, Babos Tímea és Dejana Radanović vették az első forduló akadályát. Gálfi Dalma után ugyanis előbb, a papírforma szerint, Nina Stojanović esett ki, majd az angliai Ilkleyben, nem kis meglepetésre, Ivana Jorović és Olga Danilović is búcsúzott a gyöngébben rangsorolt ellenféltől elszenvedett vereséggel.

Tegnap a déli órákban Stare Splavyban Radanović is csatlakozott a kiesőkhöz a román Laura Paartól elszenvedett vereség révén. Az újvidéki lány, aki nem is olyan régen 187. volt a ranglistán, ezzel kiesik a 300-ból is. Babos tegnap a délután folyamán Ilkleyben, kétesélyes meccsen a valamivel jobban rangsorolt kínai Dzsu Linnel találkozott a negyeddöntőért.

A birminghami női tornán meglepetés Konta Johanna veresége a korábban inkább csak salakon jeleskedő Jelena Osztapenkotól, a balkezes ikrek csatájában pedig a kevésbé sikeres Kristyna Plišková legyőzte a ranglistán 3. helyezett Karolinát.