2024. április 24., szerda

Új gépkocsival gazdagodott a rendőrség

Az adai önkormányzat személyautót adományozott a helyi rendőrállomásnak

Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere szerdán a községháza udvarán ünnepélyesen átadta Dušan Glišinnek, a nagykikindai rendőrség vezetőjének azt a Škoda Rapid típusú, fehér színű gépkocsit, amelyet a helyi önkormányzat 1,3 millió dinárért vásárolt az adai rendőrállomás számára. A nagykikindai rendőrség vezetője elmondta, hogy az adai rendőrállomás fel van szerelve rendőrségi járőrkocsikkal, ezeket 2016-ban és 2017-ben kapták.

Kiemelte, hogy az adományként kapott új gépjármű azt bizonyítja, hogy Ada község önkormányzata elismeri a rendőrség munkáját, majd hozzátette, a rendőrség igen hálás az adományért, amely segíteni fogja az eredményesebb munkavégzésüket, valamint hozzájárul ahhoz is, hogy nagyobb személyi és vagyonbiztonságot szavatoljanak a község lakosságának. Dušan Glišin leszögezte, az új gépjármű az adai rendőrállomásra kerül, és a helyi rendőrök munkáját segíti.

Bilicki Zoltán kifejtette, hogy Ada község önkormányzata a pénzügyi lehetőségeihez mérten igyekszik hozzájárulni az adai rendőrállomás felszereléséhez.

– A helyi önkormányzat célja, hogy ez a gépjármű is szolgálja a lakosság biztonságát, és hogy a rendőrök gyorsabban és hatékonyabban tudják végezni a munkájukat különböző rendkívüli esetekben. Minden önkormányzat bizonyos összegekhez jut a bíróságok megfizettetése révén, s ennek körülbelül a 40 százaléka az önkormányzat bevételét képezi. Az adai rendőrállomással közösen döntünk ennek a pénznek a rendeltetés szerinti felhasználásáról. Közösen úgy határoztunk, hogy egy ilyen beruházás elősegíti a rendőrség munkáját – nyilatkozta a polgármester, aki bejelentette, hogy a helyi önkormányzat nyár folyamán szeretné ismét használatba helyezni az adai közvécét is.

– Az elmúlt időszakban ezt már háromszor megtettük, de sajnos mind a három alkalommal kárt okoztak a berendezésben és a csempékben. Ezért azt tervezzük, hogy az épületet kívülről videfelügyeletettel látjuk el. A bírságokból származó bevételből az idén erre a célra is szeretnénk pénzt fordítani. A rendőrséggel és a Standard Kommunális Közvállalattal a nyár folyamán újra átadjuk használatra a közvécét – fogalmazott a község polgármestere.