2024. április 20., szombat

Fucsovics is befejezte

Fucsovics Márton a megnyert első játszma után a másodikban 2:0-ra vezetett Feliciano Lopez ellen a londoni 1. fordulóban, mégis vesztesként hagyta el a pályát. E játékrészben elnyerte a spanyol veterán adogatását, ám a sajátját háromszor is elveszítette. A döntő játszmában a 10. játékig nem volt break, ekkor szerezte meg a spanyol a döntő pontokat.

Halleben nem volt könnyű a kilencszeres bajnok Roger Federer rajtja az ausztrál John Millman ellen. A svájci veterán azonban kivívta pályafutása 1212. győzelmét, és a következő körben a francia Jo-Wilfried Tsongával játszik, akivel 11:6 a mérlege, és akivel már három éve nem találkozott. Legutóbb 2016-ban Monte-Carloban a francia nyert.

Birminghamben nyert a rajton Naomi Oszaka és Ashleigh Barty, a női ranglista első két helyezettje, Mallorcán pedig öt hónap után Marija Sarapova lépett pályára, és kicsit idegesebb kezdet után leiskolázta a szlovák Viktoria Kužmovát.

Megkezdődött az angliai Ilkley 100 ezres női tornája is, s a délutáni, vagy a kora esti órákban volt várható Babos Tímea, Ivana Jorović és Olga Danilović első meccse. Mindhárman a selejtezőből kaptak alacsonyabban rangsorolt ellenfelet. A magyar így a holland Leslie Kerkhovevel, Ivana a szlovák Jana Čepelovával, Danilović pedig az olasz Martina Di Giuseppevel kezdett, és a papírforma valamennyiüket a 2. fordulóban látta.