2024. április 20., szombat
KÉKHÍREK

Tragédia Magyarcsernyén

Holtan találtak egy hatvanéves férfit egy magyarcsernyei családi házban. Mellette eszméletlen állapotban feküdt 83 éves édesanyja. Meg nem erősített hírek szerint a Petőfi Sándor utca 34. alatt a szomszédok találtak rá a holttestre és az eszméletlen idős asszonyra. Feltételezések szerint az anya, D. I. nagy mennyiségű Bensedinnel megmérgezte mozgásképtelen fiát, D. Andrást, és nejlonzacskót kötött a fejére, majd öngyilkosságot próbált elkövetni úgy, hogy szintén Bensedint ivott.

A szomszédok csendes, békés családnak ismerték őket, senki sem feltételezte, hogy ilyesmi történhet velük. Az idős asszony maga viselt gondot fiáról, aki egy sikertelen gerincműtét után 40 évvel ezelőtt került tolókocsiba.

Ljiljana Kovačević, a magyarcsernyei szociális központ munkatársa elmondta: két nyugdíjasról van szó, szociális segélyre nem szorultak, de András ápolási pótlékra jogosult a Köztársasági Rokkantsági és Nyugdíjbiztosítási Alapon keresztül.

Az RTS információi szerint D. András holttestét az újvidéki Igazságügyi Orvostani Intézetbe szállították, anyját súlyos állapotban, rendőri kísérettel a nagybecskereki kórházba vitték. A vizsgálat még tart, az ügy a nagybecskereki Felső Ügyészségre került.