2024. április 19., péntek

Mesebeli fantázialények képeken

Megnyílt a Bolyai képzőművészeti tagozatának évad végi tárlata

Az előző évekhez hasonlóan az idén is megrendezték a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium képzőművészeti tagozatának évad végi kiállítását, amelynek középpontjában ezúttal a mesebeli fantázialények álltak. A tárlat látogatói a különlegesen kialakított három helyszínen, az egykori Borelli cipőüzletben, a Kölyökkuckóban, illetve a valamikori Jasmin illatszer- és pipereüzletben tekinthették meg az első, a második és a harmadik osztályos diákok legjobb munkáit. Gubik Korina festőművész, a gimnázium rajztanárnője szerint annak ellenére, hogy ez egy kicsit kényszer szülte megoldásnak tekinthető, a maga módján izgalmas is ezeknek a tereknek a művészi alkotásokkal való belakása, majd hozzátette, tanári szemszögből nézve rendkívül intenzív volt a mögöttük álló tanév.

Az idén is sok látogatót vonzott a tárlat(Horváth Zsolt felvétele)

Az idén is sok látogatót vonzott a tárlat(Horváth Zsolt felvétele)

– Nem tudom, hogy mi történt, lehet, hogy túl sokat vállaltunk, de a diákok is és a tanárok is teljes erőbevetéssel dolgoztak az elmúlt hónapokban, és ennek a mostani tárlaton meg is látszik az eredménye – emelte ki a képzőművészet szakos tanárnő, aki ötödik éve dolgozik a Bolyaiban, és rálátása szerint egyre jobbak és egyre színvonalasabbak a diákok alkotásaiból összeállított kiállítások, és talán nem túlzás azt állítani, hogy a tanulók közül sokan az okleveles művészek között is megállnák a helyüket.

A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium diákjai a hagyományokhoz híven ezúttal is előrukkoltak egy hangulatos performansszal, amelynek során a Kölyökkuckóban kiállító harmadikosok körbeültek az ott talált óvodai székeken, majd egy esti mesét meséltek el a megnyitó közönségének. A kiállítás június 20-án estig várja az érdeklődőket, akik munkanapokon 10 és 12, valamint 17 és 19 óra között tekinthetik meg az anyagát.