2024. április 25., csütörtök
TORDA

Háló-találkozó

Torda lesz a helyszíne a Közép-bánáti Háló Találkozónak, amelyet a hétvégén, június 22-én tartanak meg, melyhez a jelmondatot a Filippi levélből vették: Örüljetek az Úrban szüntelenül!

Kónya-Kovács Otília felvétele

Kónya-Kovács Otília felvétele

Szombaton reggel nyolc órakor várják a részvevőket a tordai Kultúrotthonban, a regisztráció után 9 órakor Ft. Tapolcsányi Emanuel tordai plébános bevezető gondolatait mondja el, Szent Pál tevékenységének és korának bemutatása címmel.

Fél tízkor Ft. Mellár József törökbecsei plébános tart előadást a rendezvény mottójához kapcsolódóan Újra csak azt mondom, örüljetek! címmel.

Az elhangzottak kapcsán kiscsoportos beszélgetésekre kerül sor 11 órakor, majd ebéd után egy művelődési műsorral kedveskednek a házigazdák. Délután három órakor a találkozó részvevői ellátogatnak a Berényi János emlékházba, ahol Lázár György kalauzolja végig a jelenlevőket a gazdag hagyaték között. Délután öt órakor szentmisén vesznek részt, amelyen a zenei szolgálatot a helybeli fiatalokat tömörítő Angelis gyermekkórus biztosítja. A szentmise után a zárógondolatok megfogalmazását követően búcsúznak el a találkozó részvevői, és mindenki hazatér.

Jelentkezni még ma lehet Korom Zsuzsánál a zsuzsu0819@freemail.hu e-mail-címen vagy a 063/7588422-es mobilszámon,

A Szórványlétben projektum finanszírozásában részt vesz a Szerb Köztársaság Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztériuma.