2024. április 24., szerda
FOCIMIX

Suárezék brillíroztak

Suárezék brillíroztak

Copa América

Suárez ezúttal sem finomkodott (Fotó: Beta/AP)

Sima, 4:0-s győzelmet aratott a 46. Copa América C csoportjának első meccsén Uruguay válogatottja Ecuador ellen. A címvédő Chilével és a meghívott csapatként versenyző Japánnal egy kvartettbe kerülő uruguayiak már az első félidőben eldöntötték a mérkőzés sorsát. Óscar Tabárez fiai a 6. percben találtak be először, a 33. minutumban Cavani lőtt gyönyörű gólt. A félidő vége előtt Luis Suárez pöckölt a kapuba, a végeredményt pedig az ecuadoriak középhátvédje, Mina állította be egy öngóllal. A 15-szörös rekordbajnok jól rajtolt, de a csoport hátralévő két meccsén valószínűleg jóval nehezebb dolguk lesz.

A kiegyenlített B csoportban Paraguay és az idei Ázsia-kupa győztese, Katar játszott 2:2-es döntetlent. A pontosztozkodásnak Argentína örülhet a legjobban, hiszen Lionel Scaloni gárdája az első fordulóban 2:0-ra kikapott a pazar teljesítményt nyújtó Kolumbiától, így azonban továbbra is minden esély adott a gauchók előtt, hogy másodikként vagy legjobb csoportharmadikként kvalifikáljanak a legjobb 16-ba.

U21-es Európa-bajnokság

Rangadóval indult a korosztályos kontinensviadal

Olaszország és San Marino ad otthont a 12 csapatot felvonultató U21-es Európa-bajnokságnak, amelyen a többi között Szerbia is részt vesz. A Sasok a címvédő Németországgal, Ausztriával és Dániával kerültek egy kvartettbe. Vasárnap este két mérkőzést is lejátszottak a kontinenstornán. Az első találkozón Lengyelország 3:2-re verte Belgiumot, Olaszország válogatottja pedig 3:1-re nyert Spanyolország ellen. A rangadót a spanyolok kezdték jobban, hiszen Ceballos találatával már a 9. percben megszerezték a vezetést, az itáliaiak azonban nem adták fel a harcot. Chiesa duplázni tudott, az egyenlítést még az első félidőben összehozta, a szünet után pedig megfordította a párharcot. A 3:1-es végeredményt Pellegrini állította be, aki a hajrában tizenegyesből volt eredményes.

Serie A

Sarri Torinóban folytatja

Aligha akad vezetőedző a világon, aki többet elért volna a tavalyi szezonban a Chelsea labdarúgócsapatával, mint Maurizio Sarri, az olasz szakember azonban mégis távozik az angol klubtól. A londoni Kékek harmadik helyen zárták a Premier League versenyfutását, az Európa-ligában pedig a dobogó legtetejére állhattak fel. E mellé egy Ligakupa-döntő és egy jónak nevezhető, ötödik körös FA Kupa-szereplés társult. Sarri 2021-ig kötött szerződést az angolokkal, de rövid edzői karrierje nem volt botrányoktól mentes. A Chelsea klubigazgatója, Marina Granovszkaja elmondta, az Európa-liga döntőjét követő tárgyalások során az edző világossá tette, hogy nagyon szeretne visszatérni hazájába, mert ismét közelebb akar lenni a családjához. Sarri nem pihen, Olaszországban pedig a címvédő Juventushoz igazol majd. A klub honlapja szerint az új vezetőedző szerződése három idényre szól.

MLS

Nikolić visszatérhet korábbi csapatához

A magyar válogatott csatár Nemanja Nikolić a téli szünetben távozik az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Chicago Fire csapatától. „Úgy tűnik, nem lesz folytatás” – nyilatkozta a Nemzeti Sport vasárnapi számában a vajdasági születésű játékos. Menedzsere, Vladan Filipović nemrégiben találkozott a klub vezetőivel, és bár korábban szó volt róla, végül úgy zárultak a tárgyalások, hogy a decemberben lejáró szerződését nem hosszabbítják meg. Nikolić a jövőjével kapcsolatban kijelentette, számára korábbi klubja, a Vidi FC elsőbbséget élvez, de nem aggódik, mert vannak más opciók is, az sem zárható ki, hogy még egy-két évig külföldön marad. (MTI)