2024. március 29., péntek

Kiállítások, versenyek és találkozók

A falu napját ünnepelte a hétvégén Csantavér

A hétvégén Csantavér a falu napját ünnepelte, melynek keretében számos rendezvényre, kulturális eseményre és koncertre került sor. A falunapról Földi Márta, a helyi közösség közgyűlésének elnöke szombaton nyilatkozott lapunknak.

– Páduai Szent Antal a falunk védőszentje. Ünnepnapja június 13-án van. Az idei rendezvénysorozat is a csütörtöki szentmisével kezdődött. Az igazán fergeteges szórakozási lehetőségek azonban szombaton és vasárnap várták az érdeklődőket, a csantavérieket, a környékbelieket és a külföldieket egyaránt. Emellett küldöttségek érkeztek a környékbeli településekről, Dusanovóról, Tornyosról és Zentagunarasról, a külföldi testvértelepülésekről pedig Kiskunhalasról, Bócsáról, Akasztóról és Dunaújvárosból. Ezekkel a településekkel állandó kapcsolatot tartunk fenn, és látogatjuk egymás rendezvényeit – mondta a helyi közösség közgyűlésének elnöke, és hozzátette, hogy a rendezvénysorozatnak minden évben mintegy kétezer látogatója van.

A falunapi rendezvénysorozat keretében többek között a csantavéri Bartók Béla Művelődési Egyesület székházában kiállítás nyílt az egyesület Gyöngyvirág elnevezésű kézimunkacsoport tagjainak munkáiból, a csantavéri önkéntes tűzoltók fogadták a mezőberényi és akasztói önkéntes tűzoltókat, de
rendeztek bográcsfőző versenyt, a csantavéri Lovas Klub lóversenyt szervezett, és gyalogtúrára is sor került. Az ünnepély vasárnap este koncertekkel zárult, fellépett a Sidera keresztény rockegyüttes, majd Oszvald Marika és Miller Zoltán, a Budapesti Operettszínház művészei operettrészleteket és örökzöld slágereket énekeltek, végül az adai Bohém fiúk szolgáltatták a talpalávalót.