2024. március 29., péntek
ÓBECSE

Energiahatékonysági beruházások előtt az óvodák

A Kolibri új ablakokat kap

A Kolibri új ablakokat kap

Az óbecsei Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény két óvodájában: a Péterrévén működő Makádiban és az óbecsei, központi Kolibriben az idén olyan beruházások várhatók, amelyeknek köszönhetően ezeknek az intézményeknek a működése energiahatékonyabb lesz már a következő iskolaévtől. Erre a célra az önkormányzat a tartományi oktatási titkárság pályázatán nyert 2,9 millió dinárt. A pénz egy részéből (egymillió dinárból) a péterrévei óvodába új bútorokat, továbbá 10 műanyag ablakot és egy ajtót szereznek be, míg a többi pénzt a Kolibri óvoda 19 új műanyag ablakának a megvásárlására és beszerelésére fordítják, emellett mindkét épületben festeni is fognak a mesterek. A magyar kormány Nemzetpolitikai Államtitkársága a Bethlen Gábor Alap és a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével az újfalusi Szivárvány óvoda felújítását támogatja, amire 2,5 millió dinárt kap az intézmény. Sandra Popov, az óbecsei önkormányzat gazdasági és környezetvédelmi osztályának a vezetője azt is hozzátette: a következő beruházás keretében az intézmény központi épületében a helyenként beázó tetőszerkezetet fogják rendbe hozni.

A nyári szünetre tervezett munkálatokra hamarosan közzéteszik a közbeszerzési felhívást. Tatjana Mitić, a Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatójának a tájékoztatása szerint az idén első alkalommal egész nyáron nyitva lesz az óvoda kapuja a gyerekek előtt, de a felújítási munkálatok miatt az érintett épületekbe járó gyerekeket a többi óvoda valamelyike fogadja majd be átmenetileg.

Az óbecsei önkormányzat egyébként a tartományi oktatási titkárságtól az idén 2,9 millió dinárt kapott az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola homlokzatának felújítására és bútorcseréjére, 2,2 millió dinárral pedig a Bratstvo Általános és Középiskolát támogatja a titkárság, ahol a vizesgócot és az étkezőt kell felújítani.