2024. április 25., csütörtök

A Zvezdánál a meccslabda

Harmadszor is a pályaválasztó csapat nyert a Szuperliga döntős szériájában. A Crvena zvezda az Aleksandar Nikolić Arénában pontgazdag meccsen 96:90-re verte a Partizant szombat este, s ezzel a piros-fehérek 2:1-es előnyre tettek szert, így a mai kora esti negyedik összecsapáson (18 h) akár meg is nyerhetik a trófeát – sorozatban ötödik alkalommal.

Milan Tomić tanítványai kezdtek jobban a mérkőzésen, a „vendégek” az első negyed néhány percét leszámítva egyszer sem jártak elöl, ám a támadó-kosárlabdáról szóló első félidőben igazán komoly különbség nem nagyon alakult ki. A legnagyobb hazai vezetés 7 pontos volt a pihenőig (38:31), a nagyszünetre azonban újra csak 3-ra esett vissza a különbség (48:45).

Nem sok változott a játék képén a térfélcsere után sem. A fekete-fehérek gyorsan feljöttek egálra (50:50), de a Zvezda hamar visszaszerezte néhány pontos, de a kiegyensúlyozott meccsen stabilnak számító előnyét. Az utolsó tíz perc kezdetén úgy tűnt, sima lesz a végjáték (79:69), de a Partizan nyitva tudta tartani az eredményt, 7:0-s gyors rohanással esély mutatkozott a meglepetésre, de a lendület nem tartott ki, a Zvezda vezetése viszont igen.

A házigazdánál Billy Baron remekelt 25 ponttal, Davidovac saját átlagán felül alakított (17), Ojo (11) és Faye (11) pedig a pontok mellett hozták a kiemelkedő védekezést. A Partizan soraiból Vanja Marinković volt a legjobb (21), Renfroe jó játékszervezéssel és a parkett mindkét oldalán eredményes teljesítménnyel vétette észre magát (18 pont, 8 gólpassz, 6 lepattanó).