2024. április 19., péntek

Érdekesnél érdekesebb vendégjátékok az Újvidéki Színházban

Szombaton 19 órakor az Újvidéki Színház Nagytermében a budapesti József Attila Színház társulata Hunyady Sándor Feketeszárú cseresznye c. darabját mutatja be.

A darabot Kerényi Imre (1943–2018) Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar rendező, (színigazgató, egyetemi tanár, politikus, publicista, érdemes és kiváló művész) állította színpadra.

Történelemmel, szenvedéllyel és hazafisággal átszőtt dráma ez a büszkeségről, barátságról és szerelemről. A történet Bácskában a történelem sorsfordító viharának közepén játszódik… Az előadás teljes bevételét az Újvidéki Színház a dr. Milan Petrović Általános és Középiskolának adományozza. Szerdán 19 órakor az Újvidéki Színházban teljesen új színházi élményt, igazi felfrissülést jelent majd a kánikulában Shakespeare Vihar című drámája Kazujoshi Kushida rendezésében. A darabot a japán Matsumoto Előadóművészeti Központ színésztársulata adja elő. A K. Vihar (K. Tempest) című előadás szellemes, és művészileg igen kifinomult módon mutatja be Shakespeare utolsó darabját. Japán nyelven játszódik szerb felirattal, előadás után pedig a társulat kérdőíveket és kisebb ajándékokat fog szétosztani a nézők között. Csütörtökön 19 órakor a GG Tánc Eger együttes vendégjátékát, a Carnations and Roses táncjátékát élvezheti a közönség Clébio Oliveira koreográfiájában. Jegyek az előadás napján 17-től 19 óráig válthatók a színház pénztáránál, illetve előjegyeztethetők a 021/525-552-es vagy a 021/657/2526-os telefonszámon, illetve a szinhazujvideki@gmail.com címen.