2024. április 23., kedd

Aszfaltozott sportpálya Njegoševón

Kiaszfaltozták, és felszerelték a Topolya melletti Njegoševo szabadtéri kosárlabda-, és kézilabda-játékra is alkalmas sportpályáját. Saša Srdić, a községi képviselő-testület elnöke és a Haladó Párt községi tisztségviselői kíséretében az új pályát pénteken megtekintette Vladimir Bates tartományi sport-, és ifjúsági titkár. A falucska sportpályáját a tartomány és a topolyai önkormányzat anyagi hozzájárulásával aszfaltozták ki.

A njegoševói sportpálya avatója (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A njegoševói sportpálya avatója (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

– A pálya kiépítése összesen 2 millió 200 ezer dinárba került, amelyből a tartomány 1 millió 700 ezer dinárt vállalt magára, a község 500 ezret. Korábban is volt alkalmam megtekinteni ezt a pályát, ami alkalmatlan volt bármilyen sportjátékra, és ma nagy örömmel láthatom, hogy a Topolya községgel történő együttműködésünk eredményét a gyerekek élvezik a leginkább. Eddig a njegoševói mellett két topolyai iskolai pályát újítottunk fel közösen az önkormányzattal, és szeretnénk folytatni az együttműködést – nyilatkozta Bates, aki elmondta azt is, hogy ebben az évben a sportlétesítmények felújítására és felszerelésére 66 millió dinárt szánt a tartomány. Vajdaságban azoknak a falvaknak a sportlétesítményeire összpontosítanak, ahol nincs kiépítve tornaterem, illetve nyilvános pálya.

Ognjen Despotović, a községi tanács sportfelelőse örömének adott hangot, hogy évek óta sikerrel együttműködnek a tartományi sport és ifjúsági titkársággal. Elmondta, Topolyán két új szabadtéri sportolásra és edzésre alkalmas terepet alakítanak ki, a lakosság véleményét kérik majd ki, hogy hol legyenek ezek a pályák.

Njegoševo mintegy 500 lakossal rendelkezik, a pályát örömmel fogadta a falu 15 óvodása, illetve az általános iskolások, akik a topolyai Csáki Lajos Általános Iskolában folytatják a tanulmányaikat. A pályát a Topola Kosárka Klub ifjú játékosai, illetve a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény helyi Csillagocskák csoportja avatta fel.