2024. április 25., csütörtök

Értékes jutalom a legjobbaknak

Kishegyes község önkormányzata fogadta a község színkitűnő diákjait

Kishegyes község önkormányzata hagyományosan minden évben fogadja a község színkitűnő diákjait. Ez alkalommal pénteken délben, a tűzoltóotthon nagytermében tartottak fogadást a legjobb diákok számára, amelyen jelen volt Marko Lazić, Kishegyes község polgármestere, Kerekes Zoltán alpolgármester, Szűgyi István, a községi képviselő-testület elnöke, Kovács Károly, a polgármester ifjúsági ügyekkel megbízott segédje, a községi tanács tagjai, az iskolák igazgatói és a diákok szülei.

A kishegyesi község legjobb diákjai és az önkormányzat vezetősége (Lakatos János felvétele)

A kishegyesi község legjobb diákjai és az önkormányzat vezetősége (Lakatos János felvétele)

Kishegyes községben már hosszú évek óta rendszeresen fogadják és megajándékozzák a színkitűnő diákokat, mondta el lapunknak Kovács Károly.

– Ebben a tanévben községi szinten 16 színkitűnő diákot fogadtunk. Ez a három településre lebontva úgy néz ki, hogy Kishegyesen 9 Vuk-diplomás diák van, Bácsfeketehegyen 4, Szeghegyen pedig 3. Kishegyesen a generáció diákja Vanka Réka, Gvozdenović Katarina pedig a generáció sportolója. Bácsfeketehegyen a generáció diákjai Maja Malavrazić és Végső Barbara, Szeghegyen pedig Vanja Apostolovski. Fontos elmondani, hogy Kishegyes községben minden szempontból megéri színkitűnő diáknak lenni, ugyanis az önkormányzat minden évben megjutalmazza őket. A korábbi években elvittük őket a bácspetrőci vízi parkba, az idén viszont szakítottunk ezzel a hagyománnyal, ehelyett a diákok egy-egy tablettet kaptak, aminek a további tanulmányaik során is nagy hasznát veszik – számolt be Kovács, majd arról is szólt, hogy a továbbiakban a színkitűnő diákok útiköltségét teljes mértékben megtérítik, illetve a bentlakó diákok esetében a kollégium költségeit.

A diákok fogadása egy gesztus, aminek az önkormányzatban nagy hagyománya van, nyilatkozta Kerekes Zoltán alpolgármester.

– A legjobb diákok fogadása nagyon fontos számunkra, mert nagyon büszkék vagyunk rájuk. Azt szeretnénk, hogy ők is büszkék legyenek magukra, és érezzék, hogy megbecsült tagjai ennek a társadalomnak. Tudniuk kell, hogy figyelünk rájuk és segíteni akarjuk őket  – mondta el a alpolgármester, majd arról is szólt, hogy a támogatások révén nyomon követik a színkitűnő diákok további sorsát. Ez alapján elmondható, hogy tanulóink nagyon szépen helyt állnak a középiskolákban és az egyetemeken is.