2024. április 24., szerda

Kipotyogtak a lányok és a nagyok

A barcelonai női ITF-torna negyeddöntője volt a szerbiaiak végállomása az e heti tornákon. Csütörtökön késő délután Nottinghamban Ivana Jorović, Rómában pedig Olga Danilović búcsúzott, végül Barcelonában Nina Stojanović is kiesett. Mindhárom szerbiai lány jobb játékerőt képviselő ellenféltől kapott ki, a magyar Babos Tímea pedig, mivel a csütörtöki játéknapot elmosta az eső, csak tegnap, a délutáni órákban vívta kétesélyes meccsét az amerikai Madison Brengle-lel a 2. forduló keretében.
A három szerbiai lány veresége tehát nem volt meglepetés, inkább egy kis kiábrándulás, hogy egyikük sem volt képes meglepetésközelbe jutni. Csak Danilovićnak volt esélye az olasz veterán Sara Errani ellen, de nem számíthat továbbjutásra, aki nyolcszor veszíti el az adogatást. Ezzel szemben a stuttgarti és hertogenboschi ATP-tornákon sorozatban születtek a váratlan eredmények. Kipottyant három top10-es, Alexander Zverev, Sztefanosz Cicipasz és Karen Hacsanov és a legjobb francia, Gael Monfils is.

Ami a jövő heti tornákat illeti, Hallében, ahol a táblán Györe László, a selejtezőben pedig Miomir Kecmanović érdekelt, máris visszalépett Dominic Thiem és Kej Nisikori. Londonban Fucsovics Márton indulhat a táblán, a mallorcai női tornán pedig Aleksandra Krunić próbálkozik a selejtezőben.