2024. április 25., csütörtök

Könnyed elegancia a nyári estékre

A Kamilka és a Pesti Sikk zenekar a szabadkai közönséget is elvarázsolta

Csütörtök este a magyarországi Kamilka és a Pesti Sikk zenekar lépett színpadra a szabadkai VM4Köz.Klubban. Az együttes tagjai – Kiss Kamilka énekesnő, Lőrincz Ádám zongorista, Csóka Péter gitáros, Molnár Péter nagybőgős és Vas Gyula dobos – dalaikkal az 1920-as évekbe repítették vissza a közönséget. Zeneszámaikban ötvözik a jazz, a sanzon és a popzene elemeit, amelyek sajátos hangzásvilágot teremtenek. Első albumuk 2017-ben jelent meg Pesti Sikk címmel. A szabadkai közönség ebből is kaphatott ízelítőt.

– Egy nagyon vidám zenei anyagot hoztunk, saját dalokat, illetve olyan feldolgozásokat, amelyeket Pesti Sikkes formára hangszereltünk át. Már több alkalommal jártunk Vajdaságban. Néhány évvel ezelőtt részt vettem a Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekversenyen. Azóta már a zenekari formációval is játszottunk Szabadkán. Nagyon szeretjük a várost, és bízunk benne, hogy a koncert után még egy kicsit körül tudunk nézni, mert gyönyörű a központ. A koncerten elhangzó dalokat Lőricz Ádám, a zenekar zongoristája és vezetője szerezte, én írtam hozzá a dalszövegeket. Érdemes a szöveges részekre figyelni. Arra törekedtünk, hogy a dalok képeslapszerű történeteket meséljenek el. Úgy gondolom, hogy ez a pop-jazz műfajban igen ritka, hogy nemcsak a zenei rész fontos, hanem a szöveges tartalom is – nyilatkozta Kiss Kamilka.

A Kamilka és a Pesti Sikk dalai életigenlést árasztanak, a szerzeményeik leggyakoribb témája a szerelem, a vidámság és a pesti éjszakai élet. Az est folyamán olyan zeneszámok feldolgozásait is hallhattuk, mint a Hamvadó cigarettavég, a Nem vagyok én apáca vagy az Engem nem lehet elfelejteni. A szabadkai koncert nagy sikert aratott, hiszen végig jó volt a hangulat, és a közönség vastapssal jutalmazta a zenekart.

Az együttes tagjaira a nyáron nagyon sok fellépés vár, emellett pedig stúdióba fognak vonulni, hogy a második lemezükön dolgozzanak.