2024. április 23., kedd

Hamarosan startol a bácskossuthfalvi nyár

Miután az illetékes szervek elvégezték a víz összetételével és a medencék állapotával kapcsolatban előírt vizsgálatokat, a napokban megnyithatja a kapuit a hűsölni vágyók előtt a bácskossuthfalvi Rekreációs Központ. Eredetileg korábbra tervezték a startot, de az elmúlt hetek intenzív esőzése ezt megakadályozta – nyilatkozta Kucor Róbert, a REKI igazgatója.

- Az esős időjárás miatt nem tudtunk az előre tervezett ütemben haladni a karbantartási munkálatokkal, a medencék tisztításával, illetve a terület rendezésével. Most jutottunk oda, hogy napokon belül pontot tudunk tenni az előkészületekre, és megindulhat a strandszezon. Felfrissítettük a wellnessmedencénk külső festését, újra lettek meszelve a mellékhelyiségek. Köszönettel tartozunk az Írisz Virágkedvelők és Környezetvédők Egyesülete népes tagságának, hogy a közreműködésükkel a közelmúltban dekoratív virágoskertek lettek kialakítva a fürdő területén – mondta a Reki igazgatója, aki más újításról is beszámolt.

- További hat napkollektort szereltettünk fel néhány héttel ezelőtt, hogy azok is hozzá járuljanak a wellnessmedence vizének mihamarabbi felmelegítéséhez, illetve a hőfok megtartásához. A nagy hőségekben igazi felfrissülést nyújtó masszázs- és látványtartalommal ellátott medence vízhőmérséklete az időjárástól függően 30 fok felett alakul általában.

A Bácskossuthfalvára érkezők megmártózhatnak egy közepes méretű medencében, amely 2 méteres mélységével várja az úszni vágyókat, illetve a 130 cm-es mélységű részében azokat, akik labdázni szeretnének a vízben.

A napokban nyit a bácskossuthfalvi fürdő (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A napokban nyit a bácskossuthfalvi fürdő (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A legkisebbek kedvelt helye a gyermekmedence, amelynek a mélysége 50 cm-nél kezdődik, és fokozatosan mélyül 90 cm-ig. Emellett az egykori olimpiai medence helyén a focizni, röplabdázni vágyók számára lettek kialakítva homokkal hintett pályák, a gyerekeket pedig játszótéri elemek várják.

- A belépők változatlanok maradtak, mint ahogy a lacikonyhánk sem emel a múlt évi árain. Igyekszünk majd kisebb újítást bevezetni, mégpedig bővített hamburger-kínálattal várni a fürdőzőket. Továbbá lángossal, palacsintával, sült burgonyával, rostélykolbásszal lakhatnak jól vendégeink, és szeretnénk felvenni a kínálatunkba a sült apró halat. A falatozóban kapható porciók ára 50 dinártól 250 dinárig alakul. Az üdítők mellett hideg, friss, csapolt sörrel és más italokkal, illetve fagylalttal is várjuk a vendégeket. Ez utóbbi italkínálat érvényes az idén is betervezett diszkóestekre – nyilatkozta Kucor Róbert, aki elmondta azt is, hogy hétvégén a hagyományos ballagók bulijával veszi kezdetét a fürdő területén a diszkóhangulat. Amint az időjárás arra lehetőséget ad, a REKI Facebook-oldalán közzé teszik az éjszakai fürdőzési alkalmakat, mint ahogy az elképzelések szerint júliusban ismét megkezdheti munkáját a bácskossuthfalvi fürdőben az úszóiskola, Méhészkei Kiss Nimród vezetésével, amire már lehet jelentkezni.

Nyitókép: A napokban nyit a bácskossuthfalvi fürdő (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)