2024. március 29., péntek

Jövőbe vezető beruházások

Fejlődik a szerbiai vasúti teherszállítás – Új mozdonyokat helyeztek forgalomba

Mától tizenhat új Siemens Vectron mozdony vontatja a szerbiai síneken a tehervagonokat, a Resnik állomáson adták át valamennyit a beruházás haszonélvezőjének, a Srbija Kargo vasúti teherszállító közvállalatnak. Évente, csak a 10-es korridor vonalán, 13 millió tonnányi árut szállítanak tovább, közölték a helyszínen a figyelemre méltónak ítélt adatokat. A mozdonyok alkalmasak a szerbiai és az európai vasúti közlekedésre is. Legfeljebb 1700 tonna árut szállíthatnak, és 160 kilométeres óránkénti sebesség fejlesztésére alkalmasak. Korszerű felszereltség jellemzi valamennyit, automatikus fékezőrendszerrel és irányítással is rendelkeznek. Az állam 64 millió eurót költött beszerzésükre.

Zorana Mihajlović a resniki vasútállomáson átadja az új Siemens Vectron mozdonyokat (Fotó: Beta)

Zorana Mihajlović a resniki vasútállomáson átadja az új Siemens Vectron mozdonyokat (Fotó: Beta)

Az új mozdonyok átadásakor Zorana Mihajlović építési és infrastruktúraügyi miniszter arra emlékeztetett, hogy a mögöttünk álló időszakban az állam 48 mozdonyt szerzett be az utasforgalom céljaira, s most a teherszállításra is gondolni kellett. Végre olyan beruházások ezek, amelyek nem a múltat jelenítik meg, a jövőbe való befektetésnek minősülnek – jegyezte meg a tárcavezető. A modern technológiákra szüksége van az országnak, így a vasúti közlekedésnek is, hiszen általa követni tudjuk mindazt, ami Európában történik, s elmondhatjuk, hogy a világ vasúthálózatának a részét képezzük – húzta alá.

Dušan Garibović, a Srbija Kargo igazgatója közölte: az évi 13 millió tonna áruról szóló adat csak az idén időszerű, az a cég tapasztalata, hogy évről évre növekszik az ügyfelek száma, s ezáltal egyre nagyobb a szállítási kapacitások növelése iránti igény is. A vasúti szolgáltatásokra továbbra is nagy szükség van – tette hozzá, s egyre többen fordulnak hozzájuk. Arra számít, hogy az áruszállítás a szendrői (smederevói) acélművek, a bori bányamedence, a Szerbiai Kőolajipari Vállalat és a villanygazdaság termelésének növekedése következtében az előttünk álló években további fejlődést könyvel el.

Az illetékes minisztériumban közölték, hogy Szerbiának még legalább öt évre lesz szüksége ahhoz, hogy a 10-es vasúti folyosón 100 kilométeres óránkénti sebességnél is gyorsabban tudjon haladni az áru. A beruházások azért számítanak lényegesnek, hogy Szerbia megőrizze a tranzitállam szerepét és a belőle származó bevételt a Kelet és Nyugat közötti árucserében. A hazánkon áthaladó vasúti összeköttetés 280 kilométerrel rövidebb a legrövidebb alternatív szakasznál is – emlékeztetett tegnap beszámolójában a közszolgálati televízió.