2024. április 26., péntek

Hip-hop, funky, break...

Bemutatjuk a zentagunarasi North Aurora Dance Studiót

Évek óta népszerű a modern tánc Zentagunarason. A North Aurora Dance Studio (N.A.D.S.) tánccsoportot 2014. novemberében Tóth Malvinka alapította meg.

Jelenleg húszan vannak – a csoport legfiatalabb tagja négy, míg legidősebb tagja húszéves. Hip-hop, modern, fantasy, contemporary, funky, break, disco és más modern stílusokban csoportos koreográfiákkal mutatkoznak be külhoni és a hazai versenyeken. Számos rangos versenyen vettek részt, táncoltak Dér Zsolt hegedűművész klipjében, valamint 2017-ben megszervezték az első önálló estjüket, mely Robert Yugovich író-olvasó találkozóval volt egybekötve.

A versenyekről kiemelkedő eredményekkel térnek haza, mindezt a legutóbbi megmérettetések is bizonyítják: Az újvidéki Spring festen Sóti Beáta, Kadvány Kitti, Kudlik Emese, Petrás Dorottya, Bicok Mirjana, Tapiska Adrien, Barna Adél, Kadvány Iván első helyen, Bicok Danijela pedig harmadik helyen végzett. A három csoportos koreográfia (Chic, Hello, Natural) és egy duópárosuk is első helyezésben részesült.

Kanizsán az Euro Dance Show rendezvényen a Chic és a Hello elnevezésű csoportos, valamint egy duókoreográfiával ezüstérmesek lettek, valamint Kudlik Emese modern szólótáncával hetedik helyezést ért el. Győrben a Hello nevű csoportos koreográfiával a csoport első helyezést ért el, Kudlik Emese második helyezett lett, a Chic nevű koreográfiájuk pedig ezüst minősítést kapott.

A közeljövőben nagy hangsúlyt fognak fektetni önálló estjük elkészítésére – a gálaestre július folyamán kerül sor, mindeközben szintén készülnek a közeljövőben megrendezésre kerülő versenyekre.

A csoport meghívást kapott rangos versenyre, melyeket többek között Litvániában, Horvátországban és Szlovéniában rendeznek meg. A N.A.D.S. anyagi korlátozottsága miatt nem tud eljutni a külföldre – a tánccsoport vezetője elmondta, hogy szívesen fogadnak bárminemű támogatást, amelyet új felszerelésre, az utazás költségeinek és a fellépőruhák költségeinek fedezésére fordítanának.

Civil támogatóik: Jail Piano bar és a Carbo Kft.

A csoport tevékenységét minden érdekelt az alábbi közösségi oldalon követni tudja: https://www.facebook.com/north.aurora.dance.studio.zentagunaras/