2024. április 23., kedd

Invictus Challenge a Strandon

A nyár folyamán acélemberek tehetik majd próbára szívósságukat

A hétvégén tartották meg az Invictus Challenge sportrendezvény-sorozatot, az Invictus NS 021 Sportegyesület szervezésében. A megnyitón többek között jelen volt Ognjen Cvjetićanin, a városi tanács ifjúsági- és sportügyekkel megbízott tagja is.

Az elképzelés keretében három fontos esemény zajlott a Spartan Race versenyek mintájára, számos versenyző vett részt ezekben, nekik különféle poligonokon kellett minél gyorsabban teljesíteniük a távot, a lehető legkevesebb hibapontszámmal, dolgukat számos akadály nehezítette.

– Az Invictus Games koncepcióját az újvidéki önkormányzat segítségével valósították meg. Kiváló alkalmat nyújtott azoknak a versenyzőknek, akik a komoly kihívásoktól sem riadnak vissza, itt valóban kipróbálhatták képességeiket. Úgy döntöttünk, hogy támogatjuk ezt az egyedi sportrendezvény-sorozatot, amelyet most tartanak meg először Újvidéken. Így szerettük volna motiválni azokat a sportolókat, akik játék és szórakozás mellett, természetes akadályokat legyőzve, testi képességeiket is próbára szerették volna tenni. Láthattuk, hogy az akadályok nagy része homokban volt elhelyezve, a többi pedig a vízben és a fűben. Az elkövetkező időszakban, augusztusban és novemberben folytatódnak az Invictus Games rendezvényei, többek között a Vojvodina Sport- és Üzletközpontban (SPENS), és a Fruška gorán (Az öröm és az elégedettség pályán), Popovicán. Ezeken a rendezvényeken is jelen leszünk, és szurkolunk majd a résztvevőknek – magyarázta a városi tanács ifjúsági- és sportügyekkel megbízott tagja.

Az Invictus Challenge sportrendezvény-sorozat három kihívásból áll. A versenyeket három különböző időpontban bonyolítják le, három pályán, ahol különféle természetes akadályokból kialakított pályán kell teljesítenük a benevezőknek. A sportrendezvény-sorozaton a játékosoknak az a céljuk, hogy mindhárom kihívásban annyi pontot gyűjtsenek össze, amennyivel a végén, összesítettben győzhetnek.

A Strandon a hétvégi volt az első, valódi nyári rendezvény, idénynyitónak is beillett volna. Voltak már különböző homokröplabda és egyéb tornák, de a változékony időjárás miatt kevésbé voltak tömegesek. A fürdőhely tehát mostantól teljes gőzzel működik, várja a látogatókat. A napi belépőjegy továbbra is 50 dinár, hétfőnként humanitárius napot tartanak – a belépőjegy önkéntes adomány. A Duna vízszintje nagyon magas, a homokos részből csak egy vékony sáv maradt, de a szakemberek szerint hamarosan apadni kezd a víz. A sodrása nagy, csak egy-két kisebb, elkerített szakaszon szabad úszni, mindenképp legyünk óvatosak, ha a vízbe merészkedünk! A hőmérséklete sem „nyári”, alig 19 fok, ez egy rövidebb úszáshoz elég meleg.