2024. április 26., péntek

Július 7-én helyi közösségi választások

Szabadka Város Közigazgatási Hivatalának vezetője értesíti a polgárokat, hogy 2019. július 7-én helyi közösségi választásokat tartanak a városhoz tartozó helyi közösségekben. A polgárok a voksoláson a helyi közösségek tanácsának tagjait választják meg. A helyi közösség tanácsának tagjává azon nagykorú, cselekvőképes polgárt választhatják meg, aki betöltötte 18. (tizennyolcadik) életévét és akinek állandó lakóhelye annak a helyi közösségnek a területén van, amelyben tanácstaggá jelölték.

A közigazgatási hivatal felhívja a figyelmet arra, hogy Szabadka város nagykorú polgárai és azok, akik a választások napjáig nagykorúvá válnak, betekinthetnek az egységes választói névjegyzék Szabadkára vonatkozó részébe, és az érvényes személyi igazolványuk felmutatásával kérelmezhetik a választói névjegyzékben szereplő adatok bejegyzését, törlését, módosítását, kiegészítését vagy javítását.

Az egységes választói névjegyzéket legkésőbb 2019. június 28-án 12.00 órakor lezárják, és ezt követően abban már semmilyen változtatás nem eszközölhető.

A választói névjegyzékbe Szabadka, Békova, Kisboszni és Kelebia településeken betekinthetnek munkanapokon 7 és 16 óra között, valamint szombatonként 8-tól 12 óra között a Szabadka Városi Közigazgatás Hivatala Általános Közigazgatási és Közös Ügyek Titkárságában, a Városháza második emeleti 215. irodájában, legkésőbb 2019. június 28-án 12.00 óráig.

A további települések választói névjegyzékébe a következő menetrend szerint tekinthetnek be az érdeklődők:

– a bajmokiak és a mišićevóiak a Bajmok Helyi Hivatal irodájában, kedden, szerdán és pénteken 7 és 15 óra között;

– Csantavér, Visnyevác és Dusanovó lakosai a Csantavéri Helyi Hivatal irodájában,hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken 7 és 15 óra között;

– a palicsiak, ludasiak, hajdújárásiak és királyhalmiak a Palicsi Helyi Hivatal irodájában minden munkanapon 7 és 15 óra között;

– Tavankút és Mérges lakosai a Tavankúti Helyi Hivatal irodájában hétfőn és csütörtökön 7 és 15 óra között;

– a nagyfényiek, újzsednikiek és a györgyéniek a Nagyfényi Helyi Hivatal irodájában kedden és csütörtökön 7 és 15 óra között.