2024. április 23., kedd

Segítik a munkavállalást Óbecsén

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat újvidéki fiókszervezete az óbecsei önkormányzattal közösen május végén hirdette meg azt a foglalkoztatási pályázatot, amelynek keretében tíz önfoglalkozást segít majd anyagilag az önkormányzat, 12 személy elhelyezkedését pedig szakmai gyakorlat megszerzésének a biztosításával könnyítenék meg.

Az önfoglalkoztatási támogatás egyszeri összege 200 és 240 ezer dinár között lehet. A szakmai gyakorlat megszerzését – a végzettség fokától függően - 6–12 hónapon át finanszírozzák. Amíg a szakmai gyakorlat megszerzése tart, a leszerződött személyeknek a fizetségen felül az útiköltségét is megtérítik – ugyancsak a végzettségtől függően – havi 16 ezer és 20 ezer dinár közötti összeggel.

A pályázatok benyújtási határideje június 21. A részvételi és egyéb pályázati feltételekről részletes tájékoztatás az önkormányzat www.becej.rs oldalán vagy a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat www.nsz.gov.rs oldalán olvasható, de a szolgálat óbecsei irodájában személyesen vagy a 0800-300-301-es központi telefonszámon is kérhető.

Óbecsén tavaly 2848 személy szerepelt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában, egy évvel korábban, azaz 2017-ben ez a szám 3312 volt. Ebben az évben 5,4 millió dinárt költhet el az óbecsei önkormányzat foglalkoztatásra, ebből a pénzből támogatja az önfoglalkoztatást és a szakmai gyakorlatszerzést. Mivel Óbecse fejlettség tekintetében az önkormányzatok második csoportjába tartozik, közmunkát nem finanszírozhat.