2024. március 29., péntek

Jó idő és jó hangulat

Jól sikerült a meggynapi rendezvénysorozat – Bácsfeketehegynek új honlapja van

A bácsfeketehegyiek a hétvégén XVI. alkalommal tartottak meggynapokat és XV. alkalommal falunapot. Bojtos Béla, a bácsfeketehegyi helyi közösség tanácsának elnöke azt nyilatkozta lapunknak, hogy az idei rendezvénysorozat minden szempontból sikeresnek nevezhető.

– Mint minden évben, az idén is elemeztük a falunapon történteket. Azért tesszük ezt, hogy tanuljunk a hibáinkból. Ennek tükrében úgy érzem, hogy az idei rendezvénysorozatunk igen jól sikerült. Az Úr is ránk nézett és csodás időt adott erre a négy napra. A műsorok is nagyon jól összeálltak, a rendezvénysorozaton minden korosztály megtalálhatta az ízlésének megfelelő, színvonalas tartalmat. A bográcsos-főző versenyen volt egy olyan pozitív dolog, hogy 38 csapat versenyzett, viszont 56 bográcsban főtt étel. Sokan eljöttek csak azért, hogy barátkozzanak és jól érezzék magukat. A meggynapok pont erről szólnak. Érkeztek barátaink Szlovákiából és Szlovéniából is, ami nagy megtiszteltetés számunkra. Azért barátkozzunk, hogy megismerjük egymást és jól érezzük magunkat. Összességében azt mondhatom, hogy ez a falunap jól sikerült, annak ellenére, hogy voltak kisebb hibák, amiket majd igyekszünk kijavítani. Ha minden évben így sikerül, akkor nem lehet okunk a panaszra – fogalmazott Bojtos.

A rendezvénysorozat idén négy napos volt, és gazdag programkínálattal várta a vendégeket. A meggynapokat az idei évben is a bácsfeketehegyi helyi közösség, a Zöld Dombok Környezet- és Közösségfejlesztési Szervezet, valamint a Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület szervezték. Természetesen munkájukat a falu számos civil szervezete segítette.

Az idei meggynapoknak és falunapoknak külön érdekessége az volt, hogy most üzemelték be Bácsfeketehegy új honlapját. Az oldalnak mindenki örült, mondta a tanácselnök.

– Korábban voltak olyanok, akik feleslegesnek tartották, hogy honlapot csináljunk, viszont a hivatalos átadás előtti 2 óra alatt csak a gólyakamerára 1327-en kattintottak rá. Ez is azt igazolja, hogy nem volt hiábavaló a fáradozásunk. A honlapon még vannak apróbb javítanivalók, de ez egy induló dolog, és azt hiszem, hogy ez egy modern honlap, amelyen sok érdekes tartalom található. Az oldal egyelőre kétnyelvű, szerb és magyar, de idővel bővíteni fogjuk német és angol nyelvvel. Most is csak az időszűke miatt nem sikerült teljesen befejezni, viszont az információk már most is megjelennek – számolt be Bojtos.