2024. április 25., csütörtök
SZENTTAMÁS

Elballagtak a nyolcadikosok

Elballagtak pénteken a szenttamási Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola végzősei.

Az ezt megelőző délelőttön az iskolaudvarban „főpróbát” tartottak a ballagók, a komolyabb részletek mellett ,,bemelegítésként” szinte mindannyian összekapaszkodva vidáman járták a csárdást. A ballagás napján pedig az ünneplőbe öltözött diákok párosával, osztályfőnökeikkel és tanítóikkal megkerülték az iskola épületét, majd a kosárlabdapályára, az alkalmi műsor színhelyére vonultak. Itt már várták őket a szülők, testvérek, ismerősök.

Fotó: Paraczky László

Fotó: Paraczky László

A műsor hagyományosan Csibri Béni zenetanár vezetésével a Gaudeamus igitur című diákdal eléneklésével kezdődött, majd a hetedik osztályosok búcsúztak el végzős osztálytársaiktól, ezt követően a nyolcadikosok számoltak be iskolai élményeikről, búcsúztak el fiatalabb iskolatársaiktól. A ballagókat és az egybegyűlteket Munjin Szokola Erika igazgatónő köszöntötte, az osztályfőnökök pedig kiosztották a bizonyítványokat, elismeréseket és az iskola ajándékait. Az idén ballagó 77 nyolcadikos közül kiváló tanulmányi eredményükért 12-en Vuk-diplomát, 24 diák a kitűnő eredményért kapott jutalmat, és igen sok speciális diplomát is kiosztottak. A két magyar osztályból összesen 33 diák kapta meg „útravalóként” a ballagási tarisznyát.

A 8. 2 osztály osztályfőnöke, Gluvákov Lenke tanárnő a diákokhoz intézett üzenetében elmondta, úgy érzi, mindannyian sokat tanultak egymástól. Drobnyik Aranka, a 8. 3 osztály osztályfőnöke emlékeztette a ballagókat, hogy ezen a napon búcsút intenek a gyermekéletnek, a jövőben már belekóstolhatnak a  felnőttkor rejtelmeibe.

Az ünnepség végén a ballagó nyolcadikosok egy-egy búcsúdallal köszöntek el az intézménytől, majd égnek eresztették az iskolaudvarban a lufikat. Az elmúlt iskolaév és a hátralévő néhány nap összegzéseként az igazgatónő lapunknak elmondta, a volt nyolcadikosoknak ezzel még nem kezdődött el a nyári szünet, június 17. és 19. között ugyanis várja őket a záróvizsga, egy héttel később pedig a kívánságlistát kell átadniuk.

A Szórványlétben projektum finanszírozásában részt vesz az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium.