2024. április 25., csütörtök
EB-SELEJTEZŐK

Giggs ki-ki meccsre számít

A walesi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Ryan Giggs a ma esti (20.45) Magyarország–Wales találkozó előtti sajtótájékoztatón elismerően nyilatkozott Marco Rossi munkásságáról. „Egy olyan válogatott ellen játszunk, amely nagyon szervezett, együtt mozog, együtt védekezik és támad. A hazai közönség ráadásul nagyon sokat segíthet nekik” – mondta a Manchester United korábbi játékosa, majd hozzátette, komoly meccsre készülnek, de nem feltétlenül ez a párharc dönt a kijutásról.

Magyarország a hétvégén könnyed 3:1-es sikert aratott Bakuban Azerbajdzsán ellen, s mivel Dzsudzsákék korábban meglepetésre a vb-ezüstérmes Horvátországot is megverték, jelenleg vezetik a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének E csoportját.

A Groupama Arénában játszott mérkőzéseken Magyarország az elmúlt időszakban jól teljesített, hiszen a horvátok mellett Finnországot, Észtországot és Görögországot is felülmúlta. SzalaiÁdámnak saját közönsége előtt remekül megy a góllövés, a walesieknél pedig valószínűleg GarethBale okozza majd a legtöbb gondot a magyar védőknek.