2024. április 20., szombat
VÍZILABDA

A Fradi a BL-t is behúzta!

Újabb trófeával gazdagodott a Ferencváros férfivízilabda-csapatának gyűjteménye, miután Varga Zsolt gárdája a döntetlennel végződő rendes játékidőt (10:10) követően az ötméteres párbajban 4:3-ra legyőzte a címvédő Olimpiakosz együttesét a Bajnokok Ligája hannoveri döntőjében.

A Fradi mindent megnyert az idén, amit lehetett (Fotó: MTI)

A Fradi mindent megnyert az idén, amit lehetett (Fotó: MTI)

Egyik csapatnak sem volt könnyű eljutni a fináléig, a magyarok előbb a dubrovniki Jugot, majd a Barcelonetát, míg a görögök a házigazdát, az elődöntőben pedig a papíron jóval erősebbnek vélt, favoritnak számító óriást, a Pro Reccot múlták felül.

Vargáék már korábban eldönthették volna a találkozót, hiszen végig vezettek, ám az utolsó negyedben néhány apró hiba is elég volt, hogy az Olimpiakosz felzárkózzon és kiharcolja a büntetőket.

A zöld-fehérek kapusa, Vogel Soma már a rendes játékidő során is brillírozott, ám az ötösök során parádésen védett, ami végül BL-trófeát ért a Fradinak. „Felnőtt a feladathoz, és innentől kezdve úgy kezelem, mint a legjobb magyar kapus” – mondta a fiatal hálóőr teljesítményével kapcsolatban az értékelés során a magyarok szakvezetője.

Varga Dénes, a budapestiek csapatkapitánya 10 perccel a lefújást megelőzően kipontozódott ugyan, ennek ellenére hatalmas szerepe volt a győzelemben. Az eredményhirdetéskor őt választották a nyolcas döntő legértékesebb játékosává. Megkoronáztuk a szezonunkat, bár ez a két bíró majdnem megutáltatta velem a vízilabdát, sőt, talán lehet, hogy utálom is... Nincs most kedvem játszani. Szerencsére a csapattársaim felnőttek a feladathoz, és megnyerték nélkülem, értem, helyettem. Nagy kő esett le a szívemről, hogy ennek így lehetettem a részese” – nyilatkozta a mérkőzést követően. Az olimpiai bajnok klasszis hozzátette, a szezon közben nem úgy sikerültek a nemzetközi mérkőzéseik, ahogyan azt eltervezték, most azonban megmutatták, mire is képesek.

Varga Zsolt magyar bajnok és kupagyőztes csapata sorozatban a harmadik szezonjában nyert nemzetközi trófeát: 2017-ben és 2018-ban az Eurokupában, ezúttal pedig a BL-ben ért fel a csúcsra.

A bronzmérkőzést egyébként a Recco 8:7-re megynerte a Barceloneta ellen.

Eredmények, elődöntő: FTC–Barceloneta 9:7, Pro Recco–Olimpiakosz 11:12. A 7. helyért: Hannover–Verona 8:10. Az 5. helyért: Brescia–Jug 12:13. A 3. helyért: Pro Recco–Barceloneta 8:7. A döntő: Olimpiakosz–FTC 10:10 – ötméteresekkel 3:4.