2024. április 19., péntek
ZENTAI HÓFEHÉRKE ÓVODA

Sportoló gyermekek

Péntek délelőtt sportnapon vettek részt a zentai Hófehérke Óvodába járó, szeptembertől iskolába induló gyermekek. A rendezvényre az intézmény összes épületéből érkeztek óvodások, így az nemcsak a városi, hanem a falusi gyerekekhez is szólt.

Az immár ötödik éve megrendezett eseményen a gyerekek játékos sportvetélkedőn mérték össze ügyességüket és gyorsaságukat. A versenyszámok teljesítéséhez az együttműködésükre is szükség volt, így a sportnap nemcsak a versenyszellemüket, hanem az együttműködési készségüket is erősítette. A játékos vetélkedő után a gyerekek tánccal zárták a délelőttöt. A rendezvényen jelen volt Perpauer Attila, a zentai községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja is.

Kopasz Ildikó, az óvoda igazgatója elmondta, hogy minden évben két sportnapot szerveznek a Zentai Sportcsarnokban, amelyek közül az év végi mindig a végzős óvodásoké.

– Ilyenkor búcsúzunk az iskolába indulóktól. Lufit engednek a magasba, és a saját csoportszobájában mindenki elbúcsúzik az óvodától. Szerettük volna, ha ez az egész sportos, táncos jelleget kap, és a gyerekek a későbbiekben vígan emlékeznek vissza az óvodára – emelte ki Kopasz Ildikó, hozzátéve, hogy az óvónők egyöntetű véleménye szerint az óvoda nem a verseny és a versengés terepe, ezért bár a gyerekek csapatokban versenyeznek, nincs eredményhirdetés.

– A leggyorsabb csapatot minden versenyszám után megtapsoljuk, hiszen az iskoláskor előtt állnak, kezdjük őket szoktatni a versengéshez, mégis úgy érezzük, hogy az óvoda nem a verseny, hanem a játék színtere. Nem az a lényeg, hogy ki az első vagy a második, ezért biztatjuk őket, és mindenkit megdicsérünk, mindenki kap ajándékot – fogalmazott az igazgatónő.