2024. április 19., péntek
EGY AZ ÖT MILLIÓBÓL

Ki verte meg Dejan Bagarićot?

Tegnap este az újvidéki egyetemi város területén megverték Dejan Bagarićot, az Egy az ötmillióból elnevezésű tüntetés egyik szervezőjét, a Demokrata Párt aktivistáját – tették közzé a tüntetés szervezői.

Bagarićot az egyetemi étterem közelében ismeretlenek támadták meg, az aszfaltra lökték és több súlyos ütést mértek rá nemsokkal az újvidéki tüntetést követően.

Az újvidéki egyetemi városban az elmúlt napokban két egyetemistát is megvertek. Ezért június 11-én, holnap diákverések elleni tiltakozást szerveznek a Jogtudományi Kar előtti téren.

Nebojša Stefanović belügyminiszter szerint a rendőrség dolgozik az ügyben és feltételezései vannak arról, hogy ki verhette meg az Egy az ötmillióból megmozdulás szervezőjét. Stefanović újságíróknak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a nyomozás sikerességének érdekében további információt nem adhat ki a tettesről. Hozzátette, hogy mindenféle erőszakot elítél, beleértve az intézményekbe való behatolást és a nők elleni támadásokat is – tette közzé a 021-es rádió.