2024. március 28., csütörtök

Sikeres évad után

Gálaműsor Palicson

A Palicsi Magyar Művelődési Egyesület csütörtökön este rendezte meg évadzáró műsorát. A programban felléptek az egyesület szakosztályai, az óvodás, az alsós és felsős néptáncosai, a Ciripelő és a Harangvirág citerazenekarok, a Szederinda népdalkör, a Palicsi Színjátszó Grund kiscsoportja, az irodalmi szakosztály tagjai, valamint a népdalénekesek.

Fotó: Gergely Árpád

Fotó: Gergely Árpád

A mintegy 150 taggal büszkélkedő művelődési egyesület sikeres évet zárt, tudtuk meg Molnár Csiszár Annától, a Palics MME elnökétől.

– Sikeres évadon vagyunk túl, néptánccsoportjaink ezüst minősítést szereztek, a népdalénekes gyerekek aranyminősítéssel, a citerások bronzminősítéssel végeztek, a legeredményesebb csoportunk pedig a Palicsi Színjátszó Grund, akik csakúgy mint tavaly és tavalyelőtt, az idén is minden megmérettetésen első helyezést értek el, és pénteken Magyarországon mutatkoztak be a Weöres Sándor Országos Színjátszó Fesztiválon. Emellett a Szederinda népdalkörnek az elmúlt évben több mint harminc vendégszereplése volt. Nagyon várjuk, hogy birtokba vehessük az új művelődési házat, hogy további tartalmakkal is színesíthessük a repertoárunkat. Ami a közeljövőt illeti, a nyár folyamán ötödik alkalommal rendezzük meg a nyári napközit a palicsi iskolában. Ez azt jelenti, hogy mindennap kilenctől 13 óráig lesznek ott a gyerekek, uzsonnát is kapnak és foglalkozásokon vesznek részt. A nyári szünet ideje alatt négy ilyen tábort szerveznek – fogalmazott Molnár Csiszár Anna, akitől azt is megtudtuk, hogy szeptembertől új szakcsoportok indítását szervezik, többek között hangszeres csoportot is szeretnének indítani, amihez hangszereik már vannak, és jelenleg az érdeklődők jelentkezését várják.