2024. április 25., csütörtök

Oklevél a legjobbaknak

Dicsérő okleveleket osztott ki tegnap Szabadka önkormányzata azoknak az általános iskolás és középiskolás diákoknak, akik országos és nemzetközi versenyeken helyezést értek el. Az okleveleket Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatással megbízott tagja adta át a legjobbaknak a Városháza dísztermében.

Összesen 175 diák részesült dicséretben (Lackó Varjú Sára felvétele)

Összesen 175 diák részesült dicséretben (Lackó Varjú Sára felvétele)

– Azokat a diákokat részesítjük dicsérő oklevélben, akik első, második vagy harmadik helyezést értek el valamilyen országos vagy nemzetközi versenyen a társadalom-, a természettudományok, vagy a sport terén. Idén 175 tanuló kap tőlünk oklevelet és egy könyvet, amiért a legjobb fényben képviselték a várost, illetve az országot a megmérettetéseken. Ezzel a figyelmességgel szeretnénk nekik megköszönni erőfeszítéseiket. A díjkiosztót megelőzően minden iskola elküldte nekünk az eredményeket, és mi, válogatás nélkül, mindenkit megjutalmazunk. A városnak ez nagyon sokat jelent, a díszterem megtelt, ami azt jelenti, hogy a városban jó diákok, tanárok és iskolák vannak – nyilatkozta a média képviselőinek Nataša Aleksić.

Szűcs Dóra, a Svetozar Marković Gimnázium 3. osztályos tanulója a köztársasági magyar nyelv és nyelvhelyességi versenyen első helyezést ért el. Lapunknak azt nyilatkozta, hogy már több versenyen is részt vett.

– Azt, hogy oklevelet kaptam az önkormányzattól, mindenképpen megerősítésnek tartom. A verseny többfordulós volt, több szinten is megmérettettünk, és ezért már a téli szünet alatt is készültem rá. Idén történelemversenyen is részt vettem, tavaly fizika-, korábban pedig biológiaversenyen voltam. A jövőbeni terveim még nem kristálytiszták, egyformán érdekelnek a társadalom- és a természettudományi tantárgyak – mondta Szűcs Dóra.