2024. április 23., kedd

Két nap, négy koncert

Az Óbecse éjjel rendezvényen június 15-én ingyenes koncertet ad a Ladánybene 27 is

Június 14-én és 15-én harmadik alkalommal lesz Óbecse éjjel rendezvény, amelynek központi eseményére szombaton kerül sor, a helyszín pedig ezúttal is a város főtere lesz.

A programok már pénteken elkezdődnek: a Városi Színházban az intézmény pályázatán nyertes rövidfilmeket vetítik majd este fél nyolckor. Ezen a napon is lesznek koncertek, ezeket a Közgazdasági-Kereskedelmi Iskola előtt tartják meg, ahol 22 órakor a Skladište 58, 23.15-kor a Deca loših muzičara, éjfél után egy órakor pedig a Fingerbang lép fel.

A szombati nagyágyúk színpadra lépése előtt fél hétkor a Városi Színház Kör Galériájában megnyílik az a kiállítás, amelyen a június 13-a és 15-e közötti nemzetközi festőtábor alkotói mutatkoznak be munkáikkal. 18 és 19 óra között ugyancsak a színháznál a gyerekek között ezer jégkrémet osztanak ki a szervezők, miközben a Tijana Dapčević-vezette Čarolija gyermekkórus szórakoztatja majd őket.

A főtér színpadán 19.20-kor csapnak a húrok közé a zenészek, mégpedig először Dejan Cukić és a Spori ritam. A magyarországi Ladánybene 27 negyed kilenckor lép színpadra, majd 21.45-kor következik a tavaly Aki Rahimovski énekes betegsége miatt elmaradt Parni valjak-koncert. Az éjféli tűzijáték után a S.A.R.S. fellépésével zárul a rendezvény.

Az ingyenes koncertek miatt szombaton forgalomkorlátozásra kell számítani a város központjában, 14 órától lezárják ugyanis a Zöldfás és a Danilo Kiš utcát, valamint az Újvidéki és a Fő utca egy részét is, a községháza és az áruház mögötti parkolókat pedig a VIP-vendégeknek fogják fenntartani.