2024. március 29., péntek

Ajándék táskák

A Magyar Nemzeti Tanács iskolatáskával lepte meg a jövendőbeli elsősöket Kishegyesen és Bácsfeketehegyen

Tegnap délelőtt először a kishegyesi tűzoltóotthonban, majd a bácsfeketehegyi Kultúrotthonban kaptak ajándék táskát mindazok a végzős ovisok, akik őszre magyar nyelven fognak első osztályba indulni. Kishegyesen 25 fiú és 11 lány, Bácsfeketehegyen pedig 8 fiú és 5 lány kapott táskát a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából.

Linka B. Gabriella üdvözli a jövendőbeli elsősöket (Lakatos János felvétele)

Linka B. Gabriella üdvözli a jövendőbeli elsősöket (Lakatos János felvétele)

Linka B. Gabriella, a nemzeti tanács tagja arról számolt be lapunknak az akció során, szeretnék, hogy tudják: a nemzeti tanács számon tartja őket.

– Azért fontos a táskaosztás az iskolába induló gyerekeknek, hogy érezzék: az óvodától az egyetemig a Magyar Nemzeti Tanács figyelemmel kíséri őket és segíti tanulmányaikat. Ilyen formán kapnak taneszközöket, különböző kirándulásokon vehetnek részt és a későbbiekben ösztöndíjban is részesülnek. Emellett az MNT az óvodák és az iskolák felszerelésében is segít, ily módon minden nemű segítséget megadunk azoknak a gyerekeknek, akik magyar nyelven szeretnének tanulni egészen az egyetemista korig. Az egyetemista diákjainknak pedig óriási segítséget jelent a nemzeti tanács ösztöndíjprogramja. Célunk, hogy a gyerekeket végigkísérjük az óvodától az egyetemig – fogalmazott Linka, majd hozzáfűzte, hogy igyekeznek minden tőlük telhetőt megtenni, hogy segítsék a magyar gyerekeket tanulmányaik során. Fontos az, hogy a gyerekek találkozzanak az MNT képviselőivel és tudják, hogy itt vagyunk és bármikor segítünk nekik, ha kell – fogalmazott.

Az iskolába induló gyerekek támogatása nem ért véget a táskák ajándékozásával, tudtuk meg az MNT-tagtól. Szeptember elsején tanszercsomagokat kapnak a magyar tannyelven tanuló kisdiákok. Annak, hogy a gyerekek máris elkapták a táskákat, racionális oka van.

– Azért osztjuk ki a táskákat ilyen hamar, mert már megtörtént, hogy a szülők a nyári szünet alatt megvásárolták az iskolatáskát. Így viszont nem kell aggódniuk a táska miatt, a tanszercsomagra pedig már számítanak – mondta el Linka.

Az MNT iskolástáska-adományozási akciója a Rákóczi Szövetség támogatásával jött létre.