2024. március 29., péntek

Jobb feltételeket a folyóparti strandolóknak

Adán rendezettebb Tisza-parti strandot szeretnének a fürdőzők is

Ada község önkormányzata az adai I. és II. helyi közösséggel karöltve a Tisza-parti strand és környékének rendezésével és fejlesztésével jobb feltételeket kíván biztosítani a kirándulóknak, a strandolóknak, aminek részleteiről korábban már beszámoltunk lapunkban.

Ada (Csincsik Zsolt felvétele)

Ada (Csincsik Zsolt felvétele)

Sóti Miklós nyugalmazott villamosmérnök a fürdőzők nevében elmondta, hogy üdvözlik az önkormányzat és a helyi közösségek lépéseit, és azt szeretnék, ha mindaz megvalósulna, amit Búcsú Attila, a községi képviselő-testület elnöke bejelentett a jobb strandolási feltételek biztosítására vonatkozóan. Sóti Miklós emellett felkérte a képviselő-testület elnökét, hogy tegyen lépéseket annak érdekében is, hogy teljesüljenek a Tisza-kedvelő fürdőzők által fontosnak tartott kérések. Ezek között megemlítette, hogy szeretnék, ha a víz szélében kivágnák a nádat, valamint visszakerülnének a strandra az öltözők és azok a nádnapernyők, amelyeket a tavalyi fürdőidényben javításra hivatkozva leszereltek, de utána már nem helyeztek vissza. Emellett szeretnék, ha rendbe tennék a vécét, és a tusolókhoz farács padló kerülne, hogy ne kelljen sárban állniuk a fürdőzőknek. Emellett szükségesnek tartják a tusolóktól a vízelvezetés megoldását, ami jelenleg elég rosszul kivitelezett, bár azt is tudják, hogy ez nem egyszerű feladat. Azt is szeretnék, ha az illetékesek biztosítanának egy személyt, aki rendszeresen kiürítené a szemétkosarakat a konténerbe, mert Sóti Miklós szerint ezek télen-nyáron tele vannak.

– Azt szeretnénk, ha folyamatosan rendezett körülmények között lehetne strandolni az adai Tisza-parton. Meg lehet nézni a magyarkanizsai strandot, ami nagyon szép, valamikor az adai is olyan volt, szeretnénk, ha ismét hasonló lenne, mint régen. Jó lenne, ha nemcsak az adai strandfürdő élvezne kitüntetett figyelmet, hanem a Tisza-parti strand is, mert sokan fürdőzünk a folyóparton, főleg délutánonként. Sok fiatal jár ide kisgyerekekkel, ezért jól lenne, ha sokkal jobb feltételek várnák itt a strandolókat. Fontosnak tartom, hogy a tiszai strand minél szebb és jobb legyen, mert sokan nem mennek a strandfürdőbe a nagy tömeg miatt, ott ugyanis nem lehet úszni. A Tiszán viszont van tér, lehet úszni, illetve a strandon bőven van hely a gyerekeknek is a játékhoz. Egyébként is a Tisza-parti ember nagyon szereti a Tiszát – közölte Sóti Miklós.