2024. április 25., csütörtök
NBA

Curry megőrült, a Raptors vezet

Másodszor is a Toronto tett szert vezetésre az NBA nagydöntőjében (2:1), a kanadaiak 123:109-es idegenbeli győzelemmel vették vissza pályaelőnyüket.

Komoly problémákkal küzdve lépett pályára a Golden State a fináléban első hazai mérkőzésén, Steve Kerr edző a korábban kidőlt Kevin Durant mellett már egy másik fő pontgyáros, Klay Thompson játékára sem számíthatott. A Toronto ezzel szemben legerősebb formációjában lépett parkettre, és hamar világossá tette, hogy az oaklandi Oracle Arénában sem ijed meg a címvédőtől. Kawhi Leonardék az első perctől vezettek, hamar kétszámjegyű előnyt alakítottak ki, és a továbbiakban csak az volt a kérdés, a Golden State mennyire tudja nyitva hagyni az eredményt.

A szorult helyzetben Steph Curry vállalta a legtöbbet ebből a munkából, a zseniális irányító közelről és távolról is kiválóan tüzelt, és jórészt egyedül tartotta a lelket csapatában, ám ez nem volt elég a vendégek teljesítménye ellen. A Torontónál minden kezdőjátékos bőven tíz pont felett dobott (Leonard 30, Lowry 23, Danny Green és Siakam 18-18, Marc Gasol 17), míg védekezésben 9 labdaszerzést és 10 blokkolást mutatott be – utóbbiból Ibaka egymaga 6-ot… Curry hiába termelte a Warriors pontjainak közel felét (47), társai közül csak Draymond Green (17) és Iguodala (11) hozta úgy-ahogy a szintet, így a Raptors sikeréhez nem fért kétség.

SZUPERLIGA

A harmadikon dől el

Nem tudta megnyerni a második elődöntős mérkőzést a Partizan az FMP otthonában (88:85), így a ma esti összecsapáson dől el, mely gárda vívhat meg a Crvena zvezdával a Szuperliga trófeájáért. A fordulatos találkozón jó ideig az FMP járt elöl, majd a Marinković (19) vezette Partizan fordított, és tíz pont fölé növelte előnyét (37:48), amely a harmadik negyed közepéig kitartott. A házigazda azonban felállt, és előnnyel ment neki a hajrának (79:74). Az izgalmas utolsó percek alatt a fekete-fehérek ismét néhány pontos előnyre tettek szert (81:83), de az FMP-nek sikerült egy 7:2-es szériával újra fordítani, és kiharcolni a harmadik összacsapást.