2024. április 25., csütörtök

A vegyes páros maradt

A Gladiolus községközi amatőr liga érmesei (Fehér Miklós felvétele)

A Gladiolus községközi amatőr liga érmesei (Fehér Miklós felvétele)

Egyéniben egyetlen magyar és szerbiai versenyző sem tudta magát a főtáblára verekedni az ITTF hongkongi World Tour-versenyén. A férfiaknál Szudi Ádám a második körben az indiai Gnanasekarantól kapott ki 4:1-re, Aleksandar Karakašević pedig az olaszországi Niagol Stojanovval szemben maradt alul. Női egyesben a magyar Pergel Szandra az osztrák Karoline Mischektől a második, Póta Georgina pedig a kínai Mu Cetől a harmadik selejtezőkörben szenvedett vereséget. A szerbiaiak közül Anelia Lupulescut Jeger Mateja, Izabela Lupulescut a szingapúri Ju Mengju, a bácsföldvári Surján Szabinát pedig az orosz Olga Vorobjova állította meg. Párosban sajnos szintén az orosz tört borsot a Pergel/Póta kettős orra alá, Surjánt és I. Lupulescut a Hamamoto/Polcanova duett búcsúztatta. A hét végéig tartó hongkongi versenyen így már csak a vegyes párosok mezőnyében szoríthatunk magyar és szerb pingpongozóknak. A Szudi/Pergel pár ma a francia Flore/Gasnier duóval méri össze erejét, Karakašević és I. Lupulescu pedig tajvani párossal játszik.

Jövőre jubilál a Gladiolus községközi liga

Hétfőn este díjkiosztással egybekötött barátkozással zárult a 2018/2019-es zentai rekreációs asztalitenisz-verseny, a 24. alkalommal megrendezett Gladiolus községközi amatőr liga. A résztvevők számára ezúttal sem lehetett panasz, hiszen 12 csapat és mintegy 40 játékos állt asztalhoz a verseny során. Az amatőr pingpongozók csapatversenyében az A ligában újra a Mojo állt a dobogó legfelső fokára, a B ligában pedig a Zenta I. csapata nyert. Egyéniben Vastag István nyakába került az arany, párosban pedig rutinos duóként a helyi Törteli/Monyák kettős diadalmaskodott. Az idei megmérettetés a Mojo Club és a Gladiolus támogatásával jött létre. A jövőre negyed évszázados eseményt a szervezők szeretnék még magasabb szintre emelni, így a 25. alkalom igazán különlegesnek ígérkezik.

A végső sorrend, A liga: 1. Mojo, 2. Arany Ászok, 3. Abrak/Obrok. B liga: 1. Zenta I., Eurosweet, Zenta II. Egyéni: 1. Vastag István, 2. Törteli Attila, 3. Monyák Róbert. Páros: 1. Törteli/Monyák, 2. Vastag/Tóth Bojnik, 3. Erdélyi/Zaj.