2024. április 25., csütörtök
SZABADKAI SPORTHÍREK

Arany a vízilabdázóknak

Harminckilenc szabadkai érem a tornászoknál

A Spartacus Vízilabdaklub 12 évnél fiatalabbakból álló vegyes csapata megnyerte a magyar délkeleti gyermekbajnokságot. A szabadkai csapat az utolsó tornán az ungvári Dinamót 13:5-re, a túri Fullánkokat 10:4-re, a Békéscsabát 10:9-re, a Kecskemétet pedig 10:4-re győzte le. A Spartacus mögött a második helyet a Nagyvárad, a harmadikat a Békéscsaba szerezte meg.

A Spartacus Vízilabdaklub 15 éven aluliakból álló női csapata a második helyen zárta a szerbiai bajnokságot. A Šabacon tartott döntő tornán a szabadkai lányok a házigazdákat 11:5-re verték, a Palilulával 15:15-ös döntetlent játszottak, a Taš 2000 csapatától pedig 20:10-es vereséget szenvedtek, így a belgrádiak mögött a második helyen végeztek.

Belgrádban tartották meg a szerbiai kupa második versenyét és az ifjúsági liga második regattáját, amelyen a Palicsi Evezősklub tagjai hét egységgel, tizenegy versenyzővel vettek részt. Az egyetlen palicsi érmet a B. Varga Zsófia, B. Varga Boglárka összetételű serdülő kétpárevezős egység szerezte, akik a 2000 méteres távon a Smederevo és a Crvena zvezda párosa mögött a harmadik helyen végeztek. A B. Varga testvérek mellett a palicsiak közül még két egység jutott döntőbe: a Nina Lekić, B. Varga Boglárka alkotta kétpárevezős egység az ifjúsági mezőnyben a 4. helyen végzett, a Petra Mihajlović, Pintér Sztella összetételű pionír kétpárevezős egység pedig az 5. helyen ért célba. A hazai klubok ranglistáján a Palicsi Evezősklub a tizenkilenc klub között jelenleg a 10. helyen áll. A következő verseny az ifjúsági liga újabb regattája lesz, amelyet június 8-án Csúrogon tartanak.

Két ezüst- és egy bronzérmet nyertek a Spartacus kick-box versenyzői Zentán a light-kick kategóriában megtartott országos bajnokságon. A legkedvezőbb benyomást a junior kategóriában induló Dušan Pejčić keltette, aki az elődöntőben Vuk Glasnovićot (Kalifornija) győzte le, a döntőben azonban vereséget szenvedett Ognjen Petrovićtól (Ultimat Fighter). Jól harcolt a szintén junior korosztályban ringbe lépő Sabina Domić is, de a döntőben kikapott a Cobra versenyzőjétől, Sara Galovićtól. A pionírok mezőnyében Tanja Buljovčić az elődöntőben pontozással maradt alul Sara Draškovićtyal szemben (Internacional), és a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A Spartacus atlétája, Csorba Tamás egyéni csúcsot döntve ezüstérmet nyert kalapácsvetésben a Mitrovicán rendezett pionír országos bajnokságon.

A Spartacus kerékpározói két bronzérmet nyertek a Hódságon megtartott szerbiai kupaversenyen. A fiatalabb haladók 3,9 km-es távján Marko Tikvicki a harmadik helyen ért célba, akárcsak Nikolina Perčić a haladók szintén 3,9 km-es versenyében. A serdülők (55 km) futamában Mihajlo Bolić az 5., az idősebb haladók (7,8 km) versenyében Stefan Jasić a 9. helyen zárt. A szerbiai kupa következő futamát a Kraljevo melletti Beranovacon tartják.

A Spartacus gyeplabdázói minden mérkőzésüket megnyerték az országos bajnokság keretében lebonyolított második tornán, amelynek Szabadka adott otthont. A férficsapat a belgrádi Čukaričkit 11:4-re, a Novi Sad csapatát 5:2-re győzte le, a női együttes pedig a belgrádi BASK-nál szintén 5:2 arányban bizonyult jobbnak.

A Spartacus tornásznői huszonnégy érmet nyertek az Újvidéken megtartott korosztályos országos bajnokságon. A pionírok között csapatban a Martina Popov, Milka Gračan, Dunja Babičković alkotta szabadkai együttes országos bajnoki címet szerzett, egyéni összetettben pedig Babičković a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A serdülők között is a szabadkaiak bizonyultak a legjobbnak, a Nađa Ristić, Staša Rakić, Nina Šabić összetételű együttes végzett az első helyen, ráadásul egyéniben Šabić arany-, Staša Rakić bronzérmet nyert. Lejla Erceg a juniorok között szerezte meg az országos bajnoki címet, Vakula Noémi pedig ugyanebben a kategóriában ezüstérmes lett. A szerenkénti döntőkben is taroltak a Spartacus lányai, 6 arany-, 6 ezüst- és 5 bronzérmet szereztek összesen. A szabadkai fiúk sem vallottak szégyent a megmérettetésen, a Partizan-Železničar Tornaklub tagjai összesen tizenöt medált szereztek. Csapatban a Mihajlo Strajnić, Filip Kulić, Jugyák Romeo alkotta trió aranyérmet nyert a serdülők mezőnyében, egyéni összetettben Kulić arany-, Jugyák ezüstérmet szerzett, Strajnić pedig az 5. helyen végzett. A szerenkénti döntőkben Kulić talajon, ugrásban és nyújtón aranyat, gyűrűn ezüstöt, lólengésben és korláton bronzot nyert, Jugyák lólengésben és gyűrűn végzett az első helyen, ugrásban és nyújtón a második, talajon a harmadik helyet szerezte meg, míg Strajnić lólengésben nyert egy ezüstérmet. Ezzel a versennyel véget ért a tavaszi idény, az őszi idényre való felkészülés pedig hamarosan elkezdődik.