2024. március 29., péntek

Ismét akcióban a szélhámos

Megtévesztő SMS-üzenetek érkeznek a telefonokra

A polgárok mobiltelefonjaira ismét olyan üzenetek érkeznek, amelyekre az elmúlt évek során már többször is volt példa. A sevojnói Aleksandar Jelić módszere egyszerű: vásárol egy új SIM-kártyát, majd találomra választott telefonszámokra elküld egy üzenetet, amelyben pénzt kér. Sokan azt hiszik az SMS elolvasását követően, hogy bajba jutott családtagjukról vagy ismerősükről van szó, s befizetik a csalónak a kért összeget. Az üzenet általában így hangzik: Fizess be sürgősen nekem a postán PostNet-en keresztül 2000 dinárt (az összeg, természetesen, különbözhet, az eddigiekben 800–2000 dinár szerepelt a szövegekben), de a következő személynek küldd: Jelić Aleksandar. Az üzenet végén rendszerint ott áll egy magyarázat, például: ő egy taxisofőr, nem voltam jól, nem volt elég pénz nálam…

Az illető ezt követően elsétál a postára és felveszi a befizetett összegeket, melyeket a hiszékeny polgároktól csalt ki.

A média értesülései szerint a rendőrség már többször letartóztatta az illetőt, aki viszont szabadulását követően azonnal visszatér a régi módszerhez, s teszi ezt már nyolcadik éve. Alapos a gyanú, hogy Jelić az utóbbi években több száz személyt vert át az SMS-ekkel, s mintegy 20 millió dinárra tett ezáltal szert. További gondot jelent, hogy sikerén felbuzdulva más csalók is hasonló eljáráshoz folyamodtak és próbálkoztak a polgárok átverésével.

A polgárok „fejéséről” további szélhámosok is gondoskodnak. Előfordul, hogy valaki idegen számról, sok esetben külföldiről kap értesítést, melyben kérik, azonnal jelentkezzen. Az illető le akarja ellenőrizni, mi történt, felhívja a külföldi számot, ezért hatalmas költséget eredményez a számláján a nemzetközi hívásdíjak következtében. A szolgáltatók korábban már felszólították ügyfeleiket, hogy ne válaszoljanak az üzenetekre és a hívásokra, ha nem ismerik a hívást megindítónak a kilétét. A világ számos pontján alkalmaznak már régóta hasonló átveréseket.

Ha valaki úgy kér pénzt, hogy másnak a számlájára, nevére, mobiltelefonjára fizessük be, akkor nagyon nagy a valószínűsége, hogy csalásról van szó. Akinek tényleg sürgősen pénzre van szüksége, általában nem ilyen módon szokta azt jelezni – figyelmeztetnek az illetékesek. Olyan esetről is tudni, amikor valakit külföldről nyeremény ügyében kerestek fel, természetesen ezek az üzenetek is csalást jelentő próbálkozásnak számítanak.

Óvatosnak kell lenniük az okostelefonok tulajdonosainak is, mert böngészés közben gyakran jelennek meg a képernyőn felugró ablakok, azzal az értesítéssel, hogy a mobiltelefon lelassult, az Android rendszer vírusos, s természetesen azonnal javasolják, melyik alkalmazást kell letölteni, vagy melyik számra kell üzenetet továbbítani, hogy ez a (nem létező) gond megoldódjon. Ilyenkor tulajdonképpen feliratozunk egy üzenetküldő szolgáltatásra, s gyakran heti több borsos MMS-t vagy egyszerű üzenetet kapunk cserébe, amiért a hónap végén több ezer dinárt kell fizetni, a leiratkozás sem egyszerű. Az Android telefonunk sem felugró ablakokkal, villogó reklámmal fogja jelezni azt, hogy vírust kaptunk, bizonyos értelemben maguk ezek az ablakok a „betolakodók”.

Az efféle visszaélések kísérleteit a legjobb jelenteni a szolgáltató ügyfélszolgálatának, ahol majd megvizsgálják és blokkolják az érintett telefonszámokat. Végső esetben a Távközlési Ügynökségnél (RATEL) is panaszt tehetünk, ha pedig sehogyan máshogy nem tudjuk jogainkat érvényesíteni, bírósághoz is fordulhatunk, ha átverés áldozatai voltunk.