2024. április 25., csütörtök

Temerini hírek

Senki sem ijedt meg az esőtől

A hétvégén a vásártéren tartották meg a babfesztivált. Az eső ellenére az eseményen sokan megjelentek.

Fotó: Góbor Béla

Fotó: Góbor Béla

Az alkalmi szakácsok alig gyújthattak a bográcsok alá, az eső előbb csak szitálni kezdett, majd mind erőteljesebben zuhogott egészen a verseny végéig. Úgy tűnt azonban, hogy ez nem zavarta a csapatokat, felkerültek a sörsátrak tetejére a nejlonfóliák, a főzőcsapatok tagjai kissé összébb szorultak, de senki sem hátrált meg, nem adta fel a versenyt. Mind a 168 bejelentkezett csapat kitartott és megfőzte a maga babételét.

A versenyzők és vendégeik jobbára kihívásnak tekintették az időjárás viszontagságait és nem búslakodtak miatta. Míg rotyogott a bab, az asztalokra került a hozott elemózsia, a társaságok jóízűen ettek, ittak és szórakoztak. Igaz nehezebben égett a tüzelő, csöppnyit hígította az eső a bográcsok tartalmát, de mindenki időre befejezte a főzést és a mintát a zsűri elé vitte elbírálásra. Bár az öttagú zsűri most is igen szigorú volt, ízlésének megfelelően hozta meg a döntést. A helyezések: 1. a petrőci, 2. a verbászi idegenforgalmi szervezetek csapata, 3 a temerini Kertbarátkör 4. a leskovaci, 5. az óbecsei idegenforgalmi szervezetek csapata. Valamennyien értékes jutalmakban részesültek.

Tamara Šite, a községi Idegenforgalmi Szervezet megbízott igazgatója úgy nyilatkozott, hogy igen elégedettek a versennyel, tekintettel arra, hogy reggel óta esett az eső. Senki sem mondta le a részvételt, mindenki eljött, és mindegyik csapat a számára kijelölt helyen tartózkodott.

A rendezvénynek humanitárius jellege is volt, mintegy háromezer ingyen adagot osztottak ki az érdeklődőknek, a babételért az önkéntes adományokat pedig két szegény sorsú temerini család megsegítésére fordítják.

Elsőáldozás Temerinben

Fotó: Góbor Béla

Fotó: Góbor Béla

A temerini Szent Rozália plébániatemplomban vasárnap elsőáldozás volt. Azok a harmadik osztályos tanulók járultak az Úr asztalához, akik a Kókai Imre iskola központi épületébe járnak iskolába, és az iskolai mellett plébániai hitoktatásban is részesülnek. Ft. Szőllősi Tibor atya 20 kislányt és 15 kisfiút áldoztatott meg. Az ünnepi szentmisét követően az elsőáldozók szeretetlakomán vettek részt a templomkertben (képünkön). Az előző vasárnap a telepi emléktemplomban volt elsőáldozás.