2024. április 18., csütörtök

Üvegház, téglagyár, bolt eladó

Júniusban tíz vajdasági céget árvereznek el

A Csődgondnoki Licenceket Kezelő Ügynökség felhívására ebben a hónapban tíz vajdasági vállalat ingó és ingatlan vagyonát kínálják eladásra. A sort a kovini téglagyár indította, és június végén a Jugoremedija zárja.

Hétfőn, 10-én nyilvános árverésen lehet megvásárolni a szabadkai Palville invest vállalat ingatlan vagyonát. Négy lakó- és üzletházról van szó, melyekben 49 különféle nagyságú (24–62 négyzetméteres) lakás található. Eladó az étterem is a konyhával és a társalgóval, valamint a spaközpont és a medence, mindennek becsült értéke 17 600 000 dinár.

Eladó az újvidéki Petar Drapšin egykor jó hírű fémfeldolgozó üzem, az érdeklődők június 12-én 11 órától kezdve licitálhatnak a Csődgondnoki Licenceket Kezelő Ügynökség újvidéki tagozatának helyiségében. Aznap áruba bocsátják az Újvidéki Szabad Övezet gazdasági társaság tulajdonrészének 25 százalékát is, a kikiáltási ár 3 900 937 dinár. Szintén 12-én lehet megvásárolni a sári Aleksa Šantić Rt. ingatlan vagyonát. Kombájnokat, minibuszt, személygépkocsit, tűzoltóautót, teherjárművet stb. kínálnak eladásra nyilvános árverés útján Belgrádban. Június 12-én még egy vajdasági vállalat vagyona kelhet el, a ratkovói Rateksé. Itt több száz kilogramm különféle fonalat és egyebek között 4000 pár bőrkesztyűbe való bélést bocsátanak áruba.

Június 17-én a verseci Promet jasenovói, összesen 170 négyzetméter területű kereskedéseire lehet licitálni a belgrádi csődügynökségen, a kikiáltási ár 856 948 dinár.

Harmadszor kísérelik meg értékesíteni június 24-én az újvidéki Csődközpontban a magyarkanizsai Üvegház (Staklena bašta) csődadós 29 019 704 dinárra becsült vagyonát: épületeket és melléképületeket, silókat, valamint a Nagyrétben levő ingatlant. Aznap lehet megvásárolni a szenttamási Krznoteks három melléképületét (a kikiáltási ár 3 510 811 dinár), továbbá a szondi Sonta-promet kis- és nagykereskedelmi vállalat tulajdonát képező üzlethelyiségeket és a berendezésükre szolgáló tárgyakat, valamint egy önkiszolgálót, utóbbi legalacsonyabb ára 1 126 350 dinár.

Végül június utolsó hétfőjén délben ismételten nyilvános árverésre kerül a nagybecskereki Jugoremedija, melynek kikiáltási ára ezúttal már csak 800 millió dinár (legutóbb csaknem 400 millióval több volt). Az árverést a csőadós vállalat nagytermében tartják. A gyógyszergyár 73.586 négyzetméter területű, vele együtt áruba bocsátanak egy egyszobás lakást, a gyógyszergyártási szabadalmakat (melyek miatt még perben vannak a korábbi bérlővel), 28 gépjárművet, valamint a Jugoremedija raktárkészletét.