2024. április 25., csütörtök
NBA

A bajnok mégiscsak bajnok…

Emlékezetes fordításos meccsen egyenlített az NBA nagydöntőjében a címvédő Golden State. A Warriors a második torontói összecsapáson 109:104-re nyert, ezzel elvette a Raptors pályaelőnyét.

Szorosan indult a találkozó, a felek között jó ideig nem alakult ki nagy különbség. A Toronto a kezdeti, nem éppen fényes dobószázaléka ellenére jórészt vezetett, majd az első félidő derekán két számjegyűre is tudta növelni előnyét (47:35, 56:45). A nagyszünetre a vendégek közelebb kapaszkodtak (59:54).

Ami a pihenő után következett, ékes bizonyítéka annak, miért az elmúlt évek legfélelmetesebb támadócsapata a Golden State, és miért nyert meg az utóbbi öt bajnokságból négyet: Steph Curryék bő 4 perc alatt 18:0-s szériával indítottak, amivel teljesen megfordították az eredményt (59:72), és gyakorlatilag eldöntötték a meccset, a lélektani előnyt is magukhoz ragadva. A folytatásban már nem engedték ki a vezetést, bár Kawhi Leonardék szívósan kapaszkodtak, és a legvégén –2-re is feljöttek (104:106), ám a hajrá már nem volt elég a fordításhoz.

A legjobb dobó Leonard (34) mellett a Raptorsból kevesen fogtak ki jó napot – VanVleet a padról 17 ponttal beszállva lett a második legeredményesebb hazai – a győzteseknél Klay Thompson ismét hozta a szintet (25 pont, 4 tripla), Curry 23-nál, Draymond Green 17-nél állt meg.

SZUPERLIGA

Megtette az első lépést a címvédés felé a Crvena zvezda, amely a Szuperliga első elődöntős felvonásán Belgrádban magabiztosan, 83:72-re verte a Megát. A mitrovicaiak jól kezdtek, a második negyedben néhányszor tíz ponttal is vezettek, de Milan Tomić csapata lassacskán érvényesítette az erőviszonyokat és megfordította az eredményt. A legjobb dobó a hazai Billy Baron volt 24 ponttal.