2024. április 25., csütörtök

Támogatás a legjobb egyetemistáknak

Majd 400 hallgatóval írták alá a Dositej-ösztöndíj szerződéseit Újvidéken

A Szerb Köztársaság fiatal tehetségeket támogató alapja ma 393 szerződést írt alá az Újvidéki Egyetem hallgatóival, akik Dositej-ösztöndíjban részesülnek. Az alap-, az interdiszciplináris és a mesterképzésen tanulók ösztöndíja összesen 118 millió dinárt tesz ki.

A tartományi kormány továbbra is mindenben támogatja az Újvidéki Egyetemet és az itt megjelent ösztöndíjasokat is, valamint minden tehetséges fiatalt, akik az egyetem és a társadalmunk elitjéhez tartoznak – emelte ki Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke. Mint hozzátette, az a feladatuk, hogy megteremtsék a fiatalok szakmai céljainak megvalósításához szükséges feltételeket. Szerinte a fiatalok a társadalom jövője és a jövőbeli döntések szikrái.

A Szerb Köztársaság Ifjúsági és Sportminisztériuma évről évre növeli a kiosztásra kerülő egyetemista- és a középiskolai ösztöndíjak számát. Vanja Udovčić tárcavezető szerint mindez arról tanúskodik, hogy az állam egyre több pénzt fordít a fiatalok boldogulására.

Külön megköszönném a tartományi kormánynak és Újvidék városának, mivel számukra az oktatás fontossága elsőbbséget élvez – szögezte le Vanja Udovčić

Miloš Vučević, Újvidék város polgármestere elmondta, hogy a fiatalok munkája és igyekezete nélkül Szerbiának nincs jövője.

Minden újvidéki projektum, amelyet a tartományi kormánnyal együttműködve valósítunk meg, a fiatalok munkájára és fejlődésére irányul. Szeretnénk, ha a jövőben mindannyian Szerbiában maradnának, és itthon állnának munkába – mondta Miloš Vučević.

A Dositej-ösztöndíjak ünnepélyes szerződéskötésén részt vett még Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúsági titkár, valamint Dejan Jakšić, az Újvidéki Egyetem rektora.