2024. március 28., csütörtök

Negyedszer sem jött össze

A Veszprém ugyan bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjébe, ám ellenfele, a szkopjei Vardar jóval meggyőzőbb teljesítményt nyújtott a fináléban, s gyakorlatilag végig vezetve 27:24-re nyert. A magyar együttes így negyedik BL-döntőjében is alulmaradt – 2002-ben a Magdeburg, 2015-ben a Barcelona, 2016-ban pedig a Kielce ellen veszített.

Lékai Mátééknak most sem jött össze (Fotó: Beta/AP)

Lékai Mátééknak most sem jött össze (Fotó: Beta/AP)

A Vardar már az elődöntő során is hihetetlen játékkal rukkolt elő, a Barca kezében érezhette a győzelmet, a szkopjeiek azonban hétgólos hátrányból is fordítani tudtak a második félidőben. A szombati győzelem szinte szárnyakat adott nekik, a döntőben mind védelemben, mind támadásban a Veszprém felett álltak, így a macedón csapat történelme során másodszor hódította el a BL-trófeát.

A bronzérmet a Barcelona szerezte meg, miután öt góllal (40:35) felülmúlta Kielcét a bronzmérkőzésen.

Eredmények, elődöntő: Barcelona–Vardar 27:29, Veszprém–Kielce 33:30. A 3. helyért: Barcelona–Kielce 40:35. A döntő: Vardar–Veszprém 27:24.

Karnyújtásnyira Japántól

A szerb női válogatott 33:19-re legyőzte Lengyelországot a világbajnoki selejtező első mérkőzésén, így bizakodva várhatja a csütörtöki, lubini visszavágót.

A nagybecskereki meccsen Ljubomir Obradović csapata a kezdetektől érvényesítette akaratát, a félidőre már hatgólos (17:11) előnyt szerzett.

A házigazdák lendülete a térfélcserét követően sem hagyott alább, a két csapat közti különbség egyre nőtt. A 14 gólos győzelem várhatóan elég lesz a visszavágón, Obradovićékat már csak ez az egy mérkőzés választja el a Japánban esedékes vb-től.

A magyar válogatott meggyőző, 41:23 arányú győzelmet aratott Ausztria felett.