2024. április 25., csütörtök

Ajándék az iskolakezdéshez

Az őszre elsőbe induló magyar óvodások iskolatáskát kapnak

Kis műsorral kedveskedtek vendégeiknek csütörtökön este a topolyai Bambi Gyermekintézményhez tartózó Zentai úti Nyuszika óvoda nagycsoportosai, akik szeptembertől már az iskolapadokban ülnek.

Fotó: Kiss Zoltán

Fotó: Kiss Zoltán

Összesen húsz végzősének adták át az iskolatáskákat a vendégek: Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke, Csizmadia Anna elnöki titkárságvezető, Jerasz Anikó, az MNT végrehajtó bizottságának elnöke, Perpauer Attila, az MNT tagja, valamint Kislinder Gábor polgármester.

– Sikerült szoros együttműködést kialakítanunk a Magyar Nemzeti Tanáccsal – nyilatkozta Csáki Csongor. – Vajdaságot is bevontuk abba a programba, amelyet mi Magyar Iskolaválasztási Programnak nevezünk. Ennek több eleme van. Egyrészt az újszülöttek köszöntése, aztán az óvodásoknak és szüleiknek a megszólítása annak érdekében, hogy jól döntsenek, amikor a hat-hét éves gyermeküket bevezetik valamelyik iskola ajtaján. Ez a program azzal bővült, hogy minden gyermek, akit szülei magyar iskolába íratnak be, egy új, minőségi iskolatáskát kap.

– Vajdaság-szerte mintegy 1500 iskolatáskát osztunk ki ezekben a napokban. Ezt az ajándékot minden gyerek megkapja, aki őszre magyarul kezdi az első osztályt – tudtuk meg Jerasz Anikótól. – A Rákóczi Szövetség jóvoltából szeptemberben, iskolakezdéskor, minden első osztályos 10 000 forint ösztöndíjra is számíthat. Köszönettel tartozunk a Rákóczi Szövetségnek ezért az odafigyelésért és segítségért, a szülőknek pedig azért, hogy magyar iskolába íratták gyermekeiket – mondta a topolyai óvodában az MNT végrehajtó bizottságának elnöke.