2024. április 20., szombat

Temerini hírek

Babfesztivál

Háromezer porció babgulyás készül a látogatóknak a vásártéren ma, június 1-jén a hagyományos babfesztiválon. A község legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye az idén is a hagyományok és a családi értékek ápolása jegyében telik.

Ótos András felvétele a 12. babfesztiválon készült

Ótos András felvétele a 12. babfesztiválon készült

A babfőző verseny 11 órakor kezdődik, a bírálóbizottság 15.30-kor hirdet eredményt. A babételért cserébe önkéntes adományt várnak a szervezők, amit jótékony célra fordítanak A fesztivál és verseny fő védnöke a temerini önkormányzat.

*****

Flakongyűjtés

Több éve már annak, hogy a temerini mezőgazdasági termelőktől begyűjtik az üres vegyszeres csomagolásokat – flakonokat, kannákat és egyebeket. A palackbegyűjtés Temerinben és Szőregen a községi önkormányzat és közművállalat egyeztetése során történik. A vegyszeres csomagolóanyagok átadása kedden, június 4-én 8-tól 12 óráig történik a közművállalat temerini telepi részlegében, és 12.30-tól 14 óráig a szőregi piacnál.

*****

Legszebb udvar

A legrendezettebb udvar, terasz és erkély versenyének bejelentkezőihöz a zsűri – az időjárástól függően – június 3-ától látogat el. Miután megtekintik és osztályozzák az udvarokat, a győzteseket jutalomban részesítik. Minden egyes helyi közösségben kiválasztják és díjazzák a három legrendezettebb udvart, valamint kihirdetik Temerin község legrendezettebb udvarát, teraszát és erkélyét is.