2024. április 16., kedd

Felújították a hittantermet Tiszakálmánfalván

A helyi plébánia kezdeményezésére nemrégiben felújították a budiszavai templom hittantermét és a mellette lévő helyiséget.

– Az idő megtette a magáét, fel kellett újítani a termeket, magyarországi pályázaton megkaptuk a szükséges pénzt. Hárommillió forinttal támogatta munkálatokat a magyar kormány, nagyon hálásak vagyunk. Kívülről és belülről is teljesen felújítottuk a téli kápolnának is használható, befűthető helyiséget, nagyjából 40-50-en férnek el itt. Mostanáig nagyon sokszor gyülekeztünk itt, hidegben itt imádkozunk. A kápolna védőszentje Szent József. A mellette kialakított, közösségi hittanterem a gyerekek hitoktatását szolgálja, énekpróbákat is szoktak tartani itt, az ezt követő együttlétek is itt valósulnak meg. Egy 25 és egy 40 négyzetméteres helyiségről van szó – hallottuk Szőlősi Tibortól.

Elmondta azt is, hogy hamarosan a plébánia önköltségből fedezi majd a kápolna előtti tér betonlapokkal történő kirakásának munkálatait, ez valószínűleg – az időjárástól függően – júniusban történik meg.