2024. április 26., péntek

Peruničić bő keretet hirdetett

Nyilvánosságra hozta Nenad Peruničić annak a 29 játékosnak a nevét, akik a csapatba kerülhetnek a június 12-én és 16-án esedékes, Belgium, illetve Svájc elleni sorsdöntő férfi-Eb-selejtezőkön. A Sasok szövetségi kapitánya június 2-án, vasárnap várja a lista tagjait a kovilovói csapatösszetartásra, ahol tíznapos edzőtábor vár rájuk.

Szerbia nehéz helyzetből várja a kvalifikáció hajráját, a csoportjában mindössze 2 ponttal áll Horvátország (7) és Svájc (6) mögött, Belgium (1) előtt. A biztos kijutáshoz az első két hely valamelyikén kell végezni, a kötelező belgiumi győzelem után a svájciakat 5 gólnál nagyobb különbséggel kell verni (az alpesi ország otthon 29:24-re nyert). Ha Svájc a horvátok ellen pontot szerez, a Sasok csak számolgatás után, csoportharmadikként juthatnak ki a januári, osztrák–norvég–svéd rendezésű kontinenstornára.

A magyarok kényelmes helyzetből, szinte biztos kijutóként várják az utolsó két meccsüket, csoportelsőként 7 ponttal állnak Oroszország (5), Olaszország (4) és a pont nélküli Szlovákia előtt.

Peruničić bő kerete: Milosavljev, Ivanišević, Đurđević, Jandrić, N. Ilić, Grozdanić, V. Ilić, Marsenić, Ratković, Pešić, Nikolić, Radivojević, Živković, Stanković, Pušica, Mošić, Krsmančić, Vujić, Milovanović, Kukić, Kolaković, Stevanović, Đukić, Dimitrijević, Sretenović, Crnoglavac, Vejin, S. Ilić, Zelenović.

Egy lépésre Japántól

Egyetlen akadályt kell leküzdenie a szerb és a magyar női válogatottnak, hogy kijussanak a november végén Japánban rendezendő vb-re. Szerbia holnap Nagybecskereken játssza a lengyelek elleni párharc odavágóját, a magyar lányok vasárnap Ausztriában lépnek először pályára. A visszavágókat jövő szerdán és csütörtökön rendezik.

A Veszprém győzni megy Kölnbe

A győzelem a Veszprém célja a férfikézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, kölni négyes döntőjében – nyilatkozta David Davis, a csapat vezetőedzője.

A tréner a klub médiatalálkozóján azt mondta, a keretből a sérült Jamali Imanon és René Toft Hansenen kívül mindenki rendelkezésre áll, a balszélső Dejan Manaskov combsérüléssel bajlódott, de a tegnapi edzésre már ő is csatasorba állt.

A Szeged ellen megnyert bajnoki döntő után jó hangulat uralkodik a csapatnál, és a spanyol vezetőedző is elégedett a finálé meccseivel. Minden játékos remekül összpontosított a mérkőzéseken.

Nagy László, a Veszprém csapatkapitánya hangsúlyozta, jót tett, hogy veretlenül nyerték meg a bajnoki finálét, és nagy önbizalommal várják a BL négyes döntőjét. A kölni szereplés azt jelenti, hogy a Veszprém ismét a Bajnokok Ligája és egyben a világ legjobb négy csapata között van. Hozzátette: amióta hivatalosan is bejelentette visszavonulását, megkönnyebbült. Minden percét élvezi az edzéseknek, a mérkőzéseknek, és mint mondta, a csapatban is jó hangulat uralkodik. A csapatkapitány azonban figyelmeztetett, nem szabad még előreszaladni, most a legfontosabb, hogy a lengyel Kielce elleni meccset hozzák, és bejussanak a vasárnapi döntőbe.

A Veszprém a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében először szombaton a lengyel Kielce ellen lép pályára az elődöntőben. Győzelme esetén másnap a spanyol Barcelona és a szkopjei Vardar összecsapásának győztesével találkozik a fináléban, a bronzmeccset a két elődöntő vesztese vívja majd.