2024. április 18., csütörtök
ÚSZÁS

Szabó a Team Iron csapatában!

A márciusi magyar ob-n Szabó megnyerte az 50 és a 100 méter pillangót (Fotó: MTI)

Szabó Szebasztián a márciusi, magyar országos bajnokságon került rivaldafénybe, miután 50 és 100 méter pillangón is maga mögé utasított a mezőnyt (Fotó: MTI)

Már javában folynak az októberben rajtoló Nemzetközi Úszóliga (ISL) előkészületei, a tervek szerint négy európai és négy amerikai csapat verseng majd egymással, a sorozat egyik állomása pedig Budapest lesz. A magyar csapatot értelemszerűen a sportág klasszisa, Hosszú Katinka szervezi, aki korábban már bejelentette Vlagyimir Morozov, Ranomi Kromowidjojo, Verrasztó Dávid és Milák Kristóf csapattagságát, kedd délután pedig újabb úszó került az eminens társaságba: a zentai Szabó Szebasztián is helyet kap a Team Iron csapatában!

Az úszásnak rendkívül jót tesz majd az új versenysorozat, közelebb kerülhet a jövedelmezőbb sportágakhoz. A versenyzők izgalmas kihívásokra, új impulzusokra számíthatnak, ami várhatóan több néző érdeklődését is felkelti majd, hisz a népszerűsítés valójában az egyik elsődleges cél. A csapatok bármely országból választhatnak úszókat, a decemberi döntőkre a gyengébb együttesek lemorzsolódnak. Új, kísérleti sorozatról van szó, pontosan még nem tudjuk, miként is néz ki majd, de mindenképp jó versenyekre számítok, és örülök, hogy részese lehetek – mondta a felkéréssel kapcsolatban a kiváló pillangós.

Ha a helyzet úgy kívánja, Hosszú is medencébe ugrik majd társaival, egyelőre dzsókerként tekint magára, aki bármikor, bármilyen számban bevethető lesz majd. Szabó Szebasztián is csapatunkat erősíti majd. Az idei országoson úszott időeredményeivel felhívta magára a figyelmet, ő volt a verseny úgymond szenzációja, így kíváncsian várjuk, hogy az ISL-ben is hasonló eredményeket mutasson majd” – mondta Szabó csapattagságával kapcsolatban az olimpiai bajnok.